mini walk in closet

mini walk in closet läs på instagram

Planering av walk-in closet

Planering av
walk-in closet

Planering av walk-in closet - Planlösning

I denna artikelserie kommer vi på stiligt hjälpa er att planera er walk in closet. Vi kommer gå igenom en rad saker som man bör tänka på och 

Hur stort behöver rummet vara för att skapa en walk in closet känsla?

Allt beror på rummets proportioner, om det finns snedtak samt placering av fönster och dörrar. I denna artikeln har vi tagit med mått och bilder från utförda projekt så ni lättare kan förstå era förutsättningar.

Minsta rekommenderade storleken för en mini walk in closet

Optimalt i en mini walk in closet så är bästa dörrplacering centrerat på långsidan av rummet med ett eventuellt fönster på motsatt sida. Med 80cm dörrbredd och 55cm djupa garderober så är 190cm minimum om man vill ha fulldjupa garderober på båda sidor. 55cm är ett bra djup på garderober till luckans framkant. Minsta rekommenderade är 53cm djupa stommar för galgar att få plats. Annars slår de i ryggskivan. Vi får ofta frågan om man kan hänga åt andra hållet om man exempelvis har 40cm. Dessvärre är sådan upphängning inte att rekommendera.
planritning mini walk in closet
Den här walk in closeten är 277cm bred och 176cm djup. Garderoberna är 55cm djupa.
Svart garderob liten walk in closet

Snedtak

En stor del av våra kunder kontaktar oss just när man har snedtak. Det är utmanande men av erfarenhet kan det bli förvånansvärt effektivt. Utgångspunkten är att man skall kunna stå raklång och lyfta av kläderna från galgen utan att slå i huvudet. Hur mycket man behöver bygga ut påverkas därmed av taklutningen. Vad en mini walk in closet med snedtak innebär i mått varierar kraftigt beroende taklutning. Med en flackare taklutning så behöver man flytta ut garderoben längre. Beroende på vad för typ av förvaring man är i behov av finns det olika lösningar. Men det går oftast att nyttja hela djupet men att man kanske har hyllplan bakom kläderna eller plats för plastbackar för säsongskläder. Vi kan också tillverka lådor som är upp till 90cm djupa med specialskenor.
mini walk in closet djup
Såhär kan det se ut när garderoberna blir väldigt djupa. Skoförvaring var ett klockrent alternativ i detta projektet.

27 gradig taklutning.
Tidigare ägare hade delat av rummet med garderober. Men med våra möjligheter att kundanpassa blev det en fantastisk utsikt från sängen med möjlighet till en ö. För att inte slösa utrymmet invändigt klädde vi även insidan(tak och pelare) och byggde även i efterhand en skohylla. Här kan man använda hela utrymmet bakom

Klädkammare exklusiv läder valnöt
Walk in closet och lutande tak
45 gradig taklutning. Här behövde garderoben “flyttas ut” 1465mm för att få kunna stå raklång. Då kunden hade villa var de inte i behov av att nyttja utrymmet bakom. Vi gjorde dock en liten lucka i lådskåpet i mitten så att man kunde inspektera utrymmet
Walk in closet i svartbetsade ek
mini walk in closet 45 gradig lutning

Tips

Ett misstag vi dessvärre upplever att flera kunder gör vid nybyggen är att man delar av sitt sovrum och bygger ett separat rum. Båda rummen blir då begränsade. Istället kan man ha en öppen planlösning. Sovrummet blir större och walk-in closeten får större flexibilitet. Vem vill inte se på en vacker garderob istället för en målad vägg?

Läs mer om hur du planerar din walk in closet

Inspiration till din walk in closet

Vi har gjort en guide på ytterligare saker att tänka på när du ska planera en walk in closet.

Läs den ultimata guiden för att planera din walk in closet 

I ett vackert herrgårdshus har vi på Stiligt skapat en master suite, som med sitt symmetriska utförande och harmoniska materialval skapar en lugn och avkopplande känsla. Genom att bygga om planlösningen kunde vi skapa en lyxig walk in closet i anslutning till sovrummet. Det lilla badrummet förvandlades till ett exklusivt badrum en suite.
I en arkitektritad 60-talsvilla med storslagen utsikt över Askim fick vi på Stiligt i uppdrag att designa en “master wing” – en utbyggnad med sovrum, walk in closet och badrum.
Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget.
Om du letar efter en klädkammare som är snygg och har gott om förvaringsmöjligheter är detta det perfekta valet för dig! 
Här har vi det snitsigt och stilfullt på samma gång, ett hem med en enhetlig harmoni. Färg, form och funktionalitet är noga utvalt till det yttersta för att bibehålla den rymd som lägenheten bjuder på.
Här har vi kombinerat exklusiva material av flera de i klädkammaren. Träinredning i valnöt, ön med lådor är inklädd med det finaste italienska lädret, belysningen som är integrerad ligger i bakkant.
Här har vi fått chansen att hjälpa en familj som har en bra yta, men i och med snedtaket kände de att det är svårt att få till maximal förvaring.
Ett av de mest omtalade rummen i många hem är idag hemmets walk in closet. Rummet som ofta blir det lilla extra, där det är ok att satsa på detaljer som övriga hemmet inte har och ett rum många drömmer om att ha
Det svarta tillsammans med den gröngråa väggfärgen skapar en fin kontrast som ger ett modert och lugnt uttryck. Det sluttande taket såg vi som en möjlighet att skapa något unikt.
Vad gör man när barnen flyttar ut och ett helt rum plötsligt finns över? Man låter givetvis Stiligt skapa en fantastisk walk in closet.
Vem vill inte vakna upp till den här utsikten? Garderobsön är elegant placerad, med bänkskiva i Carraramarmor. Den breda ramen runt om lådorna och skåpen är skarvlös vilket ger ett rent och lyxigt intryck