OM OSS

platsbyggda lösningar designade för din livsstil

Stiligt är specialiserade på att designa och skapa platsbyggda kök, walk in closets och garderober. Vi brinner för att skapa unika platsbyggda lösningar som är designade för just din livsstil, och som får dig att längta hem och känna “bor jag verkligen här?”.

Vår passion för kvalitet handlar inte bara om en hållbar produkt utan om att förstå dina behov – både estetiska och praktiska.

“Vi vill bidra till en livsstil där man längtar hem och känner sig stolt. Vårt uppdrag är att tolka våra kunders visioner och leda dem till en skräddarsydd lösning som förverkligar deras drömmar. Vi vill helt enkelt skapa den bästa möjliga designen utifrån varje kunds unika behov och önskemål. Med vår kompetens inom design och snickeri kan vi skapa och uttrycka varje kunds unika stil i våra lösningar. Vi är otroligt tacksamma till alla kunder som vill vara med oss på den här resan.”

Stiligt - Ett snyggt svartvitt foto av en man i en tröja med turtle neck.
Stiligt - Logotypen för stiligt.

Varför namnet “Stiligt”?

Vi strävar efter att hitta varje kunds unika stil. Med vår kunskap och vårt breda utbud försöker vi tolka varje kunds personlighet och ge den ett materialistiskt uttryck.

Kanske är stilen elegant och smakfull? Vacker, eller till och med ståtlig? Snygg, tjusig eller flott? Till slut landade vi i ett ord som vi tycker sammanfattar alla dessa ord – nämligen “Stiligt”.

Livsstilsdesign – designat för din livsstil

Vi tror att design påverkar oss människor positivt. Vi blir helt enkelt lite lyckligare av att ha det vackert omkring oss.

Vi tror också att våra produkter gör skillnad för hur våra kunder använder sina hem. Är du stolt över ditt hem bjuder du gärna hem dina vänner. Du saknar hemmet lite extra och väljer kanske “hemester” i första hand.

Våra produkter handlar om mer än själva produkten.

Det handlar om att skapa en känsla.

En känsla av stolthet, lugn och harmoni.
Att känna sig hemma – på riktigt.
Det är livsstilsdesign.

Alla förtjänar sitt drömhem – gör drömmen till verklighet!

Stiligt - Ett platsbyggt kök med bänkskivor i marmor.
Stiligt - Två män använder en cirkelsåg för att skapa stiliga plarbyggda lösningar.

Om snickeriet

Vi har ett eget snickeri där vi kan skapa skräddarsydda lösningar för alla möjliga önskemål och behov.

Idag har vi fem heltidsanställda i snickeriet, som tillsammans har över 100 års erfarenhet av att tillverka och installera platsbyggda lösningar. Alla våra anställda har tidigare varit egenföretagare och har mycket hög kompetens.

Våra finsnickare bygger, transporterar, och installeras. Det minimerar skador på produkterna och som kund kan ni vara trygga med att vi tar ansvaret hela vägen. Ytterligare en fördel med att vi bygger, transporterar och installerar själva är att det förkortar installationstiden.

Snickeriet ligger i Katowice, Polen som är en historisk tillverkningsort. Många av våra samarbetspartners ligger inom 15 minuter från snickeriet.

Historia

Delägarna Michal och Steve kom i kontakt första gången 2012, när Steve sökte efter företag som kunde bygga ett kök till hans bostadsrätt. Efter att ha genomfört flera privata projekt tillsammans så gick Michal och Steve in i ett samarbete 2016, där de jobbade mot både privatpersoner och företag. Samma år levererade Stiligt sina första projekt. 2018 lanserades stiligtdesign.se. Snabbspolar vi till idag (2023) har de tillsammans designat, byggt och installerat över 200 platsbyggda lösningar.

Steve och Michal kompletterar varandra väldigt bra – Steve står för det kreativa och Michal är en “do-er”.

Stiligt - Två män skakar hand framför en stiligst skåpbil.

Mission och Vision

“Med inspirerande design och exceptionell service skapar vi en unik upplevelse som består. Målet är att våra kunder ska längta hem, öppna dörren och tänka “bor jag verkligen här?”.

Vi brinner för att skapa unika projekt, där våra kunder längtar hem och känner sig stolta. Vår passion för kvalitet handlar inte bara om att skapa en hållbar produkt. Utan ett förtroende från samarbetspartners och kunder, som leder till ett långsiktigt samarbete.
Eftersom vi bygger våra produkter från grunden i vårt snickeri har vi stora möjligheter att anpassa färg, form och yta. Vi har många duktiga samarbetspartners, vars expertis gör det möjligt för oss att designa lösningar i metall, keramik, sten, glas och trä. Vi designar allt från möbler till platsbyggda lösningar för hela lägenheter och hus.
Med vår kunskap tar vi, tillsammans med kunden, fram just deras unika stil.

Kvalitet och hållbarhet

För oss betyder kvalitet mycket mer än att leverera en hållbar produkt:
Med genomtänkt design kan ni njuta av våra produkter i många år. Flera av våra projekt på hemsidan är 5 år eller äldre, men fortfarande aktuella.
Genom kunskap och service bygger vi förtroende och skapar långsiktiga relationer med våra kunder.
Vi tar ansvaret hela vägen – från design till installation – där vi även ger era hantverkare support vid behov.
Vi ökar värdet på din bostad – ett kvitto på vår produkt.

Vi På stiligt

Vi som jobbar på Stiligt

Stiligt - Ett svartvitt foto av en man i en snygg polotröja.
Grundare och Inredningsarkitekt

Steve

Få inredningsarkitekter har full förståelse för hela byggprocessen, hur långt tid ett projekt tar eller hur mycket det kommer att kosta – men det har Steve. Med gedigen erfarenhet av både bygg och arkitektur sitter han på värdefull kunskap när det kommer till design och projektering av projekt.

Steves målsättning har alltid varit att vägleda kunden och erbjuda en helhetslösning. Som kund ska du kunna fokusera på att välja vad du tycker är vackert, för att sen luta dig tillbaka och låta Steve sköta design och projektering.

Design och byggkarriären startade 2009 med ett inköp av en bostadsrätt. Renoveringen skedde på fritiden. Allt eftersom projekten blev större och resultaten bättre så övergick renoveringarna till ett heltidsarbete 2013. Några år senare började Steve jobba som snickare med byggnation, byggprojektledning och design. Under åren då han drev byggföretag ansvarade Steve för all projektering och projektledning och kunderna hade enbart honom som kontaktperson. Allteftersom projekt och förfrågningar växte så övergick Steve helt till design och projektering 2019.
“Bygg och arkitektur är min sanna passion. Det är något som inspirerar mig och driver mig. Att få skapa något som andra får uppleva varje dag är en ynnest.”

Stiligt - Ett svartvitt foto av en kvinna med långt hår, som visar stiligst elegans.
Inredningsdesigner

Mathilda

Senaste tillskottet på Stiligt heter Mathilda Stålberg och har nyligen flyttat hem till Sverige efter många år utomlands. “Inredning har alltid varit ett stort intresse och jag har länge vetat att det är det jag vill jobba med. Jag älskar att prova mig fram och kombinera olika material och strukturer. Jag glömmer verkligen bort tiden när jag sitter och skapar något.” Hon gillar när design och funktion går hand i hand och det blir ofta mycket naturmaterial inblandat när hon sätter sin personliga touch.

Stiligt - Ett svartvitt foto av en man som står framför en bar och visar stiliga konstruktionslösningar.
Företags- och webbutveckling

Peter

Peter har en gedigen kunskap inom IT och marknadsföring. Peters stora passion genom åren har varit att hjälpa både företag och entreprenörer att utvecklas. Utöver att ha drivit en rad olika verksamheter har han bland annat varit ansvarig för Silicon vikings i Göteborg och skapat mentorskapsprogram för entreprenörer.
Stiligt - Ett svartvitt foto av en man i en snygg jacka.
Grundare av snickeriet, finsnickare och montör

Michal

Under sina studier på universitetet ville Michal prova på att jobba i pappa Janush snickeriverksamhet – skulle det verkligen passa honom? 15 år senare jobbar de fortfarande tillsammans, och för flera år sedan tog Michal över stafettpinnen som bolagets ägare. Tillsammans med sin pappa har han byggt och installerat hundratals kök. Frågar du Michal vad han gör på fritiden så kommer du sannolikt få svaret att han bygger kök och garderober – jobbet är hans passion. “Jag älskar det jag gör och jag kommer att jobba med detta i hela mitt liv”.
Stiligt - En snygg man i overall med på ett svartvitt foto.
Grundare av snickeriet, verkstadschef och montör

Janush

Janush är en av grundpelarna till vårt snickeri – utan Janush hade snickeriet inte varit vad det är idag. Hur många kök och garderober han har byggt och installerat genom åren kan man bara spekulera om. Det lugn och den erfarenhet som Janush besitter gör underverk i snickeriet när trycket är högt. Efter att ha jobbat ett helt yrkesliv är arbetet fortfarande hans passion. Att han fortfarande jobbar så mycket och med en sådan glädje är ett kvitto på detta. När Janush får en stund över tar han gärna fram penslar eller pennor och låter kreativiteten flöda.

Stiligt - En svart katt som sitter på ett stiligt trägolv.
Kontorskatt

Bobo

Bobo är en charmig svart Exotic katt med en unik personlighet och en särskild förkärlek till livet.

Han älskar att spendera tid vid fönstret, fascinerad av fåglar som flyger förbi, vilket ger honom en perfekt utsikt över naturens skönhet och rörelse. Han är också en stor beundrare av inredning, vilket gör honom lika mycket del av inredningen som själva möblerna.

Att bli klappad är en av Bobos favoritsysselsättningar. Han njuter när människor visar honom kärlek och uppmärksamhet genom varsamma klappar.

Bobo är en sällskaplig själ som trivs bäst när han får umgås med andra. Han är en lojal vän och kommer alltid att vara där för att lysa upp din dag med sitt sällskap.

På helgerna är hans favoritsysselsättning “fine dining” och har en riktig förkärlek till tonfisk och räkor, som tillfredsställer hans krävande smaklökar.

samarbetspartners

Partners till stiligt

Stiligt - Logotypen för bora visas på en vit bakgrund för att visa upp samarbetspartners.
supermodular
Stiligt - Fenix ntm logotyp på vit bakgrund med Samarbetspartners.
Stiligt - Rk natursten ab logo för samarbetspartners.
Stiligt - Logotypen för fernström arkitektur & design och Samarbetspartners.
Stiligt - Europealus ab logotyp på svart bakgrund.

Senaste blogginläggen för inspiration och kunskap