OM OSS

Förord av Steve, VD och Grundare:

Vår ambition är att vara marknadsledande inom kundservice. Där vårt uppdrag är att tolka våra kunders visioner och handleda dem till ett slutresultat som förverkligar deras drömmar. Vår vilja att skapa bästa möjliga projekt utifrån varje enskilda kunds behov och önskemål driver oss till en konstant utveckling. Vår kompetens inom design och snickeri möjliggör detta. Vi vill bidra till en livsstil där man längtar hem och känner sig stolt.

Vi är otroligt tacksamma till alla kunder som vill vara med oss på denna resan.

Steve Ristolainen

VD och grundare av stilligt

Varför namnet “Stiligt”?

Genom vår kunskap och breda utbud eftersträvar att tolka vår kunds personlighet och ge det ett materialistiskt uttryck. Hitta varje kunds unika stil.

Stilfull, elegant och smakfull. Vacker eller till och med ståtlig? Snygg, tjusig. Kanske tilltalande eller flott? Dessa ord är synonyma med “stilig” likaså oss.

Vad innebär livsstilsdesign?

Vi vill tro att våra produkter har en direkt inverkan på hur våra kunder använder sina hem. Är man stolt över sitt hem så bjuder man gärna hem sina vänner och man saknar hem lite extra och väljer kanske hemester i första hand. På så sätt handlar våra produkter mer än materialism. Det är en känsla. Därav vår ide om “Livsstilsdesign”.

Om snickeriet

Idag har vi fyra heltidsanställda i snickeriet som har kombinerat över 100 års erfarenhet av att tillverka och installera platsbyggda lösningar. Alla våra anställda har tidigare varit egenföretagare och därmed har de också en mycket hög kompetens.

Våra finsnickare bygger, transporterar och installerar. Det minimerar skador på produkterna och ni som kund kan vara trygga att vi tar ansvaret hela vägen. Ytterligare en fördel med detta arbetssättet är att vi har kortare installationstider än normalt.

Snickeriet ligger i Katowice, Polen som är en historisk tillverkningsort. En stor andel av våra samarbetspartners ligger inom 15 minuter från vårt snickeri. Bakgrunden till varför just denna placering kan ni läsa mer om nedan.

Namnlös (1200 × 1920 px)

Historia

Delägarna Michal och Steve kom i kontakt första gången 2012 när Steve sökte efter företag som kunde bygga kök till sin bostadsrätt. Efter flertalet privata projekt så beslutade de år 2016 att ingå ett samarbete och jobba mot privatpersoner och företag. Samma år levererade vi våra första projekt. 2018 lanserades hemsidan www.stiligtdesign.se. 2021 så har de ingått i ett delägarskap. Idag(2022) har de tillsammans designat, byggt och installerat fler än 200 separata lösningar. De kompletterar varandra mycket väl där de har olika intresseområden Steve står för det kreativa medans Michal är en “do-er”.

Vision

“Med inspirerande design och exceptionell service skapar vi en unik upplevelse som består.”

Passion

Att längta hem, öppna dörren och undra “bor jag verkligen här?”.

För oss är det enkelt! Vi andas och lever för att utmana oss själva att skapa unika projekt, där våra kunder längtar hem och känner sig stolta. Vår passion för kvalitet handlar inte bara om en hållbar produkt. Utan ett förtroende från samarbetspartners och kunder som skapar ett långsiktigt samarbete.

Mission

Genom att allt byggs från grunden i vår fabrik har vi stora möjligheter till att anpassa färg, form och yta. Vi har många duktiga samarbetspartners med expertis som tillåter oss att designa möbler i metall, keramik, sten, glas och trä. Med vår kunskap tar vi tillsammans med våra kunder fram just er unika stil. Vi designar allt från möbler till hela lägenheter och hus. För oss betyder kvalitet mycket mer än att leverera en hållbar produkt.

  • Genom god design så kan ni njuta av våra produkter i många år. Flera av våra projekt på hemsidan är 5 år eller äldre men fortfarande aktuella.
  • Förtroende genom kunskap och service. Så skapar vi långsiktiga relationer med våra kunder.
  • Från design till installation. Vi tar ansvaret hela vägen där vi även ger era övriga hantverkare support vid behov.
  • Vi tillför värde till er fastighet. Ett kvitto på vår produkt!

Vi På stiligt

Möt oss på stiligt

Steve - Grundare och inredningsarkitekt

Steve

Design och bygg intresset började redan i ung ålder. Vid 15 års ålder drog han ihop ett gäng med kompisar byggde stenmurar och grusade pappas uppfart som födelsedagspresent. Allteftersom blev projekten mer avancerade och snart hade han en verksamhet som gick ut på att köpa och renovera fastigheter. Så redan 2012 så ritade han sin egna kök och platsbyggda lösningar. Mellan 2017-2021 drev Steve snickeriverksamhet där han hjälpt andra företag att installerat kök för Ballingslöv, Nordiska kök, IKEA, Puustelli och Marbodal. Detta gjorde han samtidigt som han byggde upp verksamheten för platsbyggda kök, garderober och walk in closets. Steve älskar design och när man frågar honom så får man svaret “Mitt arbete är min passion. Jag tycker inte jag har jobbat en dag de senaste 10 åren , utan jag har bara gjort det jag älskar.”
Inredningsarkitekt och Arkitekt

Darina

Darina är vårat senaste tillskott och hon kommer från Ukraina. Där hon drev en framgångsrik design- och arkitekturbyrå i Kiev. Byrån hade jobbade förutom med Ukrainska kunder med kunder från olika delar av världen bland annat Schweiz, Cypern, USA. Darina har alltid veta att hon velat jobba med design och kreativitet, Så därför blev det naturligt att hon läste en Magister examen i Arkitektur. Under studierna så insåg hon att det var insidan av husen snarare än utsidan som hon fann sin passion och det är det som hon har jobbat med de senaste åren. Tyvärr hände det om inte fick hända och kriget i Ukraina bröt ut. Darina flydde landet och när hon kom till Polen. En dag när hon satt och tittade på instagram hittade hon oss på Stiligt. Resten är historia och nu är vi stolta att ha denna talang i vårat team. Om du frågar Darina om hennes inpriration Nämner Hon att hon jobbar efter den italienska arkitekten Giorgio Saporiti ledord. ”I bra design kommer funktionalitet alltid först, oavsett form. Men det får inte förtrycka känslorna” -
Inredningsarkitekt och 3-D visualisering

Sara

Saras intresse för färg och form har gått som en röd tråd genom hennes liv. Det kreativa skapandet likaså. Sara har en lång yrkesbana inom modedesign där hon fick kunskap om hur det estetiska och praktiska kan kombineras utan att behöva ge avkall. Hennes brinnande intresse för arkitektur och inredningsdesign tog ett rejält kliv efter att ha läst boken "Litet utrymme mycket plats" av Terence Conran Efter det så skolade Sara om sig och har studerat arkitektur och 3d-visualisering. Något som har gett Sara kunskap och även verktyg för att underlätta designprocessen.
Sara är övertygad om att den goda designen påverkar oss människor positivt. Att vi helt enkelt blir lite lyckligare av att ha det vackert omkring oss. Skönhet som är tidlös och inte styrs av korta trender. "Att välja högkvalitativa material som tål att användas och som dessutom blir vackrare med tiden är hållbarhet på riktigt – en drivkraft för mig och något vi alltid bör tänka på."
Grundare av snickeriet, verkstadschef och montör

Michal

Under sina universitetsstudier så beslutade Michal att testa att ansluta till sin fars verksamhet som finsnickare. 15 år senare jobbar de fortfarande tillsammans men Michal tog för flertalet år sedan över stafettpinnen som bolagets ägare. Tillsammans har de byggt och installerat hundratals kök tillsammans. Frågar du vad Michal vad han gör på fritiden så kommer du sannolikt få svaret att han bygger kök och garderober. Hans jobb är hans passion. “Jag älskar det jag gör och jag kommer att jobba med detta i hela mitt liv”.
Grundare av snickeriet, finsnickare och montör

Janush

På många sätt grunden till skapandet av vårt snickeri. Hur många kök och garderober han har byggt och installerat kan man bara spekulera om. Hans lugn och erfarenhet behövs en hetsig vardag. Man kan avundas att han arbete fortfarande är fortfarande hans passion. Att han fortfarande jobbar så mycket och med sån glädje är ett kvitto på detta. När han får en stund över så tar han gärna fram penslar eller pennor och gör en målning.
Företags- och webbutveckling

Peter

En stor passion genom åren har varit att hjälpa företag att utvecklas. Utöver att ha drivit en rad olika verksamheter har han bland annat har han varit ansvarig för Silicon vikings i Göteborg och skapat mentorskapsprogram för entreprenörer. Med sin kunskap inom IT så ansvara Peter för vår hemsida, marknadsföring och CRM system.

samarbetspartners

bora_logo
supermodular
logo fenix
rk natursten
Screenshot 2021-10-01 at 11.57.47
Europaljuslogo-stor.jpeg

Senaste blogginläggen för inspiration och kunskap

Drömfabriken i Härnestad del 2 –Husdrömmar 2022

Hur Stort Behöver Rummet Vara För Att Skapa En Walk In Closet Känsla? Allt beror på rummets proportioner, om det finns snedtak samt placering av fönster och dörrar. I denna artikeln har vi tagit med mått och bilder från utförda projekt så ni lättare kan förstå era förutsättningar.

Läs mer »

Planering av walk in closet del 1 – Planlösning

Hur Stort Behöver Rummet Vara För Att Skapa En Walk In Closet Känsla? Allt beror på rummets proportioner, om det finns snedtak samt placering av fönster och dörrar. I denna artikeln har vi tagit med mått och bilder från utförda projekt så ni lättare kan förstå era förutsättningar.

Läs mer »