OM OSS

Förord av Steve, VD och Grundare:

Vår ambition är att vara marknadsledande inom kundservice. Där vårt uppdrag är att tolka våra kunders visioner och handleda dem till ett slutresultat som förverkligar deras drömmar. Vår vilja att skapa bästa möjliga projekt utifrån varje enskilda kunds behov och önskemål driver oss till en konstant utveckling. Vår kompetens inom design och snickeri möjliggör detta. Vi vill bidra till en livsstil där man längtar hem och känner sig stolt.

Vi är otroligt tacksamma till alla kunder som vill vara med oss på denna resan.

Steve Ristolainen

VD och grundare

Stiligts Vision, passion och mission

Vision

“Med inspirerande design och exceptionell service skapar vi en unik upplevelse som består.”

Passion

Att längta hem, öppna dörren och undra “bor jag verkligen här?”.

För oss är det enkelt! Vi andas och lever för att utmana oss själva att skapa unika projekt, där våra kunder längtar hem och känner sig stolta. Vår passion för kvalitet handlar inte bara om en hållbar produkt. Utan ett förtroende från samarbetspartners och kunder som skapar ett långsiktigt samarbete.

Mission

Genom att allt byggs från grunden i vår fabrik har vi stora möjligheter till att anpassa färg, form och yta. Vi har många duktiga samarbetspartners med expertis som tillåter oss att designa möbler i metall, keramik, sten, glas och trä. Med vår kunskap tar vi tillsammans med våra kunder fram just er unika stil. Vi designar allt från möbler till hela lägenheter och hus. För oss betyder kvalitet mycket mer än att leverera en hållbar produkt.

Genom god design så kan ni njuta av våra produkter i många år. Flera av våra projekt på hemsidan är 5 år eller äldre men fortfarande aktuella.

Förtroende genom kunskap och service. Så skapar vi långsiktiga relationer med våra kunder.

Från design till installation. Vi tar ansvaret hela vägen där vi även ger era övriga hantverkare support vid behov.
Vi tillför värde till er fastighet. Ett kvitto på vår produkt!

  • Genom god design så kan ni njuta av våra produkter i många år. Flera av våra projekt på hemsidan är 5 år eller äldre men fortfarande aktuella.
  • Förtroende genom kunskap och service. Så skapar vi långsiktiga relationer med våra kunder.
  • Från design till installation. Vi tar ansvaret hela vägen där vi även ger era övriga hantverkare support vid behov.
  • Vi tillför värde till er fastighet. Ett kvitto på vår produkt!

Vad innebär livsstilsdesign?

Vi vill tro att våra produkter har en direkt inverkan på hur våra kunder använder sina hem. Är man stolt över sitt hem så bjuder man gärna hem sina vänner och man saknar hem lite extra och väljer kanske hemester i första hand. På så sätt handlar våra produkter mer än materialism. Det är en känsla. Därav vår ide om “Livsstilsdesign”.

Varför namnet “Stiligt”?

Genom vår kunskap och breda utbud eftersträvar att tolka vår kunds personlighet och ge det ett materialistiskt uttryck. Hitta varje kunds unika stil.

Stilfull, elegant och smakfull. Vacker eller till och med ståtlig? Snygg, tjusig. Kanske tilltalande eller flott? Dessa ord är synonyma med “stilig” likaså oss.

Om snickeriet

Idag har vi fyra heltidsanställda i snickeriet som har kombinerat över 100 års erfarenhet av att tillverka och installera platsbyggda lösningar. Alla våra anställda har tidigare varit egenföretagare och därmed har de också en mycket hög kompetens.

Våra finsnickare bygger, transporterar och installerar. Det minimerar skador på produkterna och ni som kund kan vara trygga att vi tar ansvaret hela vägen. Ytterligare en fördel med detta arbetssättet är att vi har kortare installationstider än normalt.

Snickeriet ligger i Katowice, Polen som är en historisk tillverkningsort. En stor andel av våra samarbetspartners ligger inom 15 minuter från vårt snickeri. Bakgrunden till varför just denna placering kan ni läsa mer om nedan.

Historia

Delägarna Michal och Steve kom i kontakt första gången 2012 när Steve sökte efter företag som kunde bygga kök till sin bostadsrätt. Efter flertalet privata projekt så beslutade de år 2016 att ingå ett samarbete och jobba mot privatpersoner och företag. Samma år levererade vi våra första projekt. 2018 lanserades hemsidan www.stiligtdesign.se. 2021 så har de ingått i ett delägarskap. Idag(2022) har de tillsammans designat, byggt och installerat fler än 200 separata lösningar. De kompletterar varandra mycket väl där de har olika intresseområden Steve står för det kreativa medans Michal är en “do-er”.

Steve - Grundare och inredningsarkitekt

Design och bygg intresset började redan i ung ålder. Vid 15 års ålder drog han ihop ett gäng med kompisar byggde stenmurar och grusade pappas uppfart som födelsedagspresent. När han sedan bodde i USA som utbytesstudent så var söndagsnöjet att åka runt och titta på exklusiva villor med sin värdfamilj. 2009 renoverade Steve sin första bostadsrätt(av 10). Därefter blev det många renoveringar där några projekt fortfarande finns på vår hemsida. Allteftersom blev projekten mer avancerade och ritade det första platsbyggda köket redan 2012. 2016 köpte steve ett hyreshus med 5 lägenheter som renoverades och såldes 2017. Mellan 2017-2021 drev Steve snickeriverksamhet där han själv installerat 30+ kök för Ballingslöv, Nordiska kök, IKEA, Puustelli och Marbodal. Parallellt har den platsbyggda verksamheten bedrivits. Allteftersom så övergick arbetet från (fin)snickeri till byggprojektledning och design. Med bakgrunden av att både bygga och designa så är kunskapen mycket ingående och hans ambition var att lära sig allt från grunden för att skapa en ingående kunskap. “Mitt arbete är min passion. Jag älskar det jag gör och om man frågar mig har jag inte jobbat en dag på över 10år.”.

Michal - Grundare av snickeriet, verkstadschef och montör

Under sina universitetsstudier så beslutade Michal att testa att ansluta till sin fars verksamhet som finsnickare. 15 år senare jobbar de fortfarande tillsammans men Michal tog för flertalet år sedan över stafettpinnen som bolagets ägare. Tillsammans har de byggt och installerat hundratals kök tillsammans. Frågar du vad Michal vad han gör på fritiden så kommer du sannolikt få svaret att han bygger kök och garderober. Hans jobb är hans passion. “Jag älskar det jag gör och jag kommer att jobba med detta i hela mitt liv”.

Janush - Finsnickare och montör

På många sätt grunden till skapandet av vårt snickeri. Hur många kök och garderober han har byggt och installerat kan man bara spekulera om. Hans lugn och erfarenhet behövs en hetsig vardag. Man kan avundas att han arbete fortfarande är fortfarande hans passion. Att han fortfarande jobbar så mycket och med sån glädje är ett kvitto på detta. När han får en stund över så tar han gärna fram penslar eller pennor och gör en målning.

Peter - Företags- och webbutveckling

En stor passion genom åren har varit att hjälpa företag att utvecklas. Utöver att ha drivit en rad olika verksamheter har han bland annat har han varit ansvarig för Silicon vikings i Göteborg och skapat mentorskapsprogram för entreprenörer. Med sin kunskap inom IT så ansvara Peter för vår hemsida, marknadsföring och CRM system.