OM OSS

Vision

“Med inspirerande design och exceptionell service skapar vi en unik upplevelse som består.”

Passion

Att längta hem, öppna dörren och undra “bor jag verkligen här?”.

För oss är det enkelt! Vi andas och lever för att utmana oss själva att skapa unika projekt, där våra kunder längtar hem och känner sig stolta. Vår passion för kvalitet handlar inte bara om en hållbar produkt. Utan ett förtroende från samarbetspartners och kunder som skapar ett långsiktigt samarbete.

Mission

Genom att allt byggs från grunden i vår fabrik har vi stora möjligheter att anpassa färg, form och yta. Vi har många duktiga samarbetspartners med expertis som tillåter oss att designa möbler i metall, keramik, sten, glas och trä. Med vår kunskap tar vi tillsammans fram er unika stil. Vi designar allt från möbler till hela lägenheter och hus. För oss betyder kvalitet mycket mer än att leverera en hållbar produkt.

  • Genom god design kan ni njuta av våra produkter i många år.
  • Förtroende genom kunskap och service. Så skapar vi långsiktiga relationer med våra kunder.
  • Från design till installation. Vi tar ett helhetsansvar.
  • Vi tillför värde till er fastighet.  Ett kvitto på vår kvalitet!

Varför namnet “Stiligt”?

Stilfull, elegant och smakfull. Vacker eller till och med ståtlig? Snygg, tjusig. Kanske tilltalande eller flott? Dessa ord är synonyma med “stilig”. Med dessa ord  som startpunkt tillsammans med vårt utbud, kunskap och en gnutta magi tar vi gemensamt fram er unika stil.

Träffa Steve Ristolainen

Grundare/VD och designer

Vad är design för dig?

Ljussättning, naturligt eller konstgjort, är grunden till upplevelsen. Genom ytor som är taktila  skapar man en känsla. Gärna tyg eller sten. Små detaljer skapar helheten. Hållbarhet i material tillsammans med god design gör att man kan njuta av produkten i många år.

Hur ser din bakgrund ut?

Mitt design och bygg intresse började redan vid 16 års ålder då söndagsnöjet var att åka runt och titta på exklusiva villor.  2009 köpte jag min första bostadsrätt och därefter blev det många renoveringar varav vissa finns på vår hemsida. Allteftersom blev design mer avancerad och mitt första platsbyggda kök ritade jag redan 2012. Sedan dess har vi drivit både stora och små byggprojekt med inriktning på exklusiva projekt med platsbyggda lösningar. Allteftersom verksamheten har utvecklats tog jag beslutet att Stiligt enbart kommer att jobba med platsbyggda lösningar. 

Vilket är drömprojektet?

Ett projekt där vi tillsammans med kund eller arkitekt tar fram ett helhetskoncept för en lägenhet/villa. Målet är att skapa en upplevelse från entré hela vägen in i sängkammaren. Extra spännande är att göra en walk in closet där vi använder luckor av granitkeramik/natursten samt tyg. Exklusivt och unikt!

Vilket har var det roligaste projekt du gjort?

Det är svårt att välja. Alla projekt har varit roliga på sitt sätt. 

Villa Fernström är det projektet som vi hitills fått mest medial synlighet för, men vi har gjort så många projekt så jag kan inte välja.

Tre snabba

Favoritmaterial – Sten

Stil – Contemporary European

Drömhus – Roman Abramovichs hus i Colorado Aspen