Platsbyggt modernt kök – enkelt, effektivt och elegant

Dagens moderna kök präglas av minimalism och enkelhet. I ett modernt kök hittar vi ofta en öppen planlösning, stora glasytor och den senaste generationen av material och lösningar. Ett modernt kök framhäver sin omgivning mer än sig självt och präglas av enkelhet, effektivitet och elegans. Om du vill skapa ett nytt, modernt kök så kan det minimalistiska köket eller det nyklassiska köket vara något för dig.

Minimalistiska och nyklassiska kök alltmer populära

När det gäller moderna kök har både minimalistiska och nyklassiska stilen ökat i popularitet de senaste åren – på grund av designstilarnas enkelhet, effektivitet och estetiska tilltal. Det nyklassiska är en blandning mellan det klassiska köket men med nya materialval. Det minimalistiska köket går steget längre – minimalistiska kök handlar om att maximera utrymmet genom att minimera röran. Ett minimalistisk kök gömmer gärna allt som inte behöver synas, och har sällan synliga köksmaskiner. Minimalistiska kök är ofta linjära och är perfekta för personer som bor i små utrymmen eller hem med begränsade förvaringsmöjligheter. De fungerar också bra i större fastigheter där man vill skapa ett strömlinjeformat utseende.
släta luckor ekfanér trälucka grepplist pus-to-open dolt skaffei inbyggnadskylskåp dold lyx exklusivt minimalistiskt skandinaviskt platsbyggt Arizona beige takhöjd 270cm
<< Köket har länge kallats för hemmets hjärta - och i takt med att öppna planlösningar blivit mer populära har köket också blivit centrum i många hem >>
Stiligt - En bild av ett platsbyggt modernt kök med en marmorskiva.

Köksö ett vanligt inslag i moderna kök

Köksöar är ett bra komplement till moderna kök. En köksö ger mer förvaringsutrymme och möjliggör fler sittplatser. Om ditt hem har en öppen planlösning kan en köksö hjälpa till att definiera gränserna och skapa en känsla av olika rum. Flytande kökshyllor är också ett passande inslag i moderna kök. De kan också användas i minimalistiska konstruktioner för att skapa ett mer öppet utseende och visuell ordning.

Varför platsbygga ditt kök?

Ett platsbyggt kök kan anpassas helt till dina behov och önskemål. Kanske har du brutna tak, lutande väggar eller udda mått där köket ska byggas? Eller kanske drömmer du om ett kök som sträcker sig ända upp till taket? Eller så är du ute efter ett helt unikt kök, som ingen annan har. Med ett platsbyggt kök är du inte begränsad till standardmått, vilket innebär att du aldrig behöver kompromissa med kökets utformning. Köket kan anpassas helt efter rummets dimensioner och dina önskemål. 
Stiligt - Ett platsbyggt kök med bänkskivor i marmor och träskåp.
bronssspegel bronze mirror coffe bar barskåp hawa pocketdörrar golvtill tak dold förvaring mönsterpassning ek ekfanér träluckor kaffemaskin hide-a-lite LED t

Livsstilsdesign – designat för din livsstil

Vi på Stiligt är specialiserade på att designa och bygga platsbyggda lösningar. Vi tror att design påverkar oss människor positivt. Vi blir helt enkelt lite lyckligare av att ha det vackert omkring oss.

"Våra produkter handlar om mer än själva produkten. Det handlar om att skapa en känsla. En känsla av stolthet, lugn och harmoni. Att känna sig hemma – på riktigt. Det är livsstilsdesign"

Stiligt - Ett modernt kök med trägolv och en träö.Stiligt - Ett modernt kök med trägolv och en träö.
Drag

Platsbyggt kök unikt för just dig

Vårt expertteam hjälper dig att välja den perfekta layouten för ditt kök, och vägleder dig genom hela processen. Oavsett om du föredrar ett klassiskt kök eller ett modernt kök, så kan vi på Stiligt designa och bygga ett kök som är perfekt för just dig. Vi har en egen fabrik där vi kan skapa skräddarsydda lösningar för alla möjliga önskemål och behov. 

  • Vårt expertteam vägleder dig genom hela processen – från idé till färdigt kök
  • Välj bland en mängd olika ytbehandlingar, färger och material
  • Hitta storlekar och designalternativ du inte hittar någon annanstans

Alla förtjänar sitt drömkök – gör drömmen till verklighet!

Absolut! Att ha sitt drömkök kan verkligen göra en stor skillnad i ens vardag. Det är en plats där man kan utforska sin passion för matlagning och skapa minnesvärda stunder med familj och vänner. Om du är redo att göra din dröm till verklighet finns det några steg du kan följa:

Utforma din vision: Fundera över hur ditt drömkök skulle se ut. Vilken stil föredrar du? Vilka funktioner är viktiga för dig? Skapa en lista över dina behov och önskemål för ditt drömkök.

Sätt en budget: Bestäm hur mycket du är villig att investera i ditt drömkök. 

Sök inspiration: Utforska olika köksdesigner och idéer för att hitta inspiration. Du kan använda dig av tidningar, böcker, hemsidor och sociala medier för att samla idéer som passar din stil och preferenser.

Skicka in en prisförfrågan: När du har en tydlig bild av ditt drömkök kan du kontakta oss så kan hjälpa dig att omvandla din vision till en praktisk och funktionell design.

Stiligt - Ett platsbyggt modernt kök med kaffebryggare och mikrovågsugn.

Inspiration till ditt nya kök

Exempel på kök som vi har byggt, i modern stil. Bläddra igenom och hitta inspiration till ditt drömkök.

I skandinaviska kök är en öppen och luftig atmosfär central, vilket ofta innebär färre väggskåp, eller inga alls. Köksön är en central del av köket och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring.
Som så ofta är det som känns stilla och harmoniskt för ögat ett resultat av minutiöst planerade. En kombination av flera olika material i varma färg harmonierar och skapar en hemtrevlig känsla.
Tack vare ekens naturliga ådring och läggningen av faneret kan man se skiftningar genom den mörka betsen. Porerna (Strukturen) i träet skapar mikro skuggor vilket ger mer liv när ljuset studsar på luckan. Designen är minimalistisk och handtagslös.
Villa Fernströms minimalistiska kök med öppna ytor och en massa lösningar som är dolda för ögat, men som gör detta kök till ett drömkök.
Ett minimalistiskt kök med varma toner ger ett välkomnande och lugnt intryck i denna vackra sekelskifteslägenheten i Linné. Med de rena ytorna dras blicken till de vackra detaljerna som original stuckaturer och takrosett.
Utöver ett antal grundläggande krav på funktion, förvaring och färg (gissa vilken) fick vi fria händer. Med tanke på slitaget på ett kontorshotell och festlokal så blev Fenix laminat det naturliga val i både skåpsluckor,
Med en helt öppen planlösning ville vi i detta projekt få köket att smälta in. Allt är utformat med minimalism i åtanke. Öppen planlösning kan ofta innebära att man offrar förvaring eller vitvaror.

Vad våra kunder säger

Socialt kök i nordisk stil på Näset

“Vi gick från mörkt och trångt till ljust och luftigt, med en fantastisk köksö som nu är navet i vårt sociala hem”
När vi flyttade in i vårt arkitektritade hus från 2000, visste vi direkt att köket skulle behöva en rejäl renovering. Jag har alltid haft en vision om ett stort, socialt kök i nordisk stil, med stora arbetsytor och mycket ljusinsläpp. Huset är rymligt och ljust men just köket var litet, mörkt och slitet. Jag hittade Stiligt via Instagram och när jag tittade på bilder från tidigare projekt så kändes det som en perfekt match. Vi visste från början att vi ville ha ett platsbyggt kök och vi tog in offerter från andra aktörer, men inget annat företag gav oss samma frihet och kreativa utrymme som Stiligt. Med Stiligt fick vi precis det vi ville ha, utan begränsningar. Processen från idé till färdigt kök var en dröm. Jag är själv intresserad av inredning och var väldigt aktiv i designprocessen. Steve var inte bara lyhörd för mina idéer, han var också ett fantastiskt bollplank. Hans erfarenhet och kunskap hjälpte oss att hitta rätt material och färger. Han tog även fram renderade 3D-bilder som var till stor hjälp för att visualisera slutresultatet. På bilderna kunde vi se hur ljuset föll, hur storleken på köksön skulle upplevas och hur allt hänger ihop. I vårt nya kök älskar vi den rymliga känslan och det stilrena, minimalistiska intrycket. Vi gick från mörkt och trångt till ljust och luftigt, med en fantastisk köksö som nu är navet i vårt sociala hem. Vi har fått ett mer dynamiskt kök, med fler sittplatser och många avlastningsytor. Och det bästa av allt? Ingen annan har ett kök precis som vårt. Allt är skräddarsytt och anpassat till vårt hem och vår stil. Eftersom köket är platsbyggt har vi inte heller några passbitar eller fula skarvlösningar – allt är måttat och anpassat. Vi skulle utan tvekan rekommendera Stiligt till andra som funderar på att renovera sitt kök. De tar sig tiden att verkligen förstå dina önskemål och skapar unika lösningar för varje kund. Vi har redan rekommenderat dem till andra, och kommer definitivt att göra det igen."
Alexandra, Göteborg

Drömmig master suite i klassiskt herrgårdshus

“Jag reser mycket i jobbet och bor ofta på hotell – men numera längtar jag alltid hem till mitt eget sovrum” Vi bor i ett herrgårdshus som byggdes 1900. Huset var i behov av renovering när vi köpte det, och genom åren har vi renoverat rum för rum. Så småningom var det dags för sovrummet och vi visste tidigt att vi ville ha en platsbyggd lösning. Dels är det nästan en förutsättning att platsbygga vid renovering av gamla hus, men vi var också på jakt efter något unikt. Vi hittade Stiligt på nätet och blev imponerade av bilderna från deras tidigare projekt. Vi tog in offerter från andra stora aktörer också, men även om de ofta gav intrycket av att erbjuda platsbyggda och måttanpassade lösningar så kände vi att de var för standardiserade för vår smak.
Med Stiligt kunde vi verkligen få vad vi ville ha, och dessutom kunde de erbjuda en mer prisvärd lösning. Först var tanken att bygga en walk in closet och att piffa upp badrummet i anslutning till sovrummet, men tillsammans med Stiligt skapade vi en vision om en master suite. Processen från idé till färdig lösning var smidig och spännande. Steve kom hem till oss flera gånger, och vi kunde laborera med olika lösningar direkt i ritprogrammet. Steve har en imponerande detaljkunskap – han lyssnade på våra tankar och idéer och kunde snabbt rita upp olika förslag.
Resultatet är en drömmig master suite som vi älskar att spendera tid i. Jag reser mycket i jobbet och bor ofta på hotell – men numera längtar jag alltid hem till mitt eget sovrum! Vi har också mycket mer förvaringsutrymme tack vare vår nya walk in closet – allt känns mer luftigt och välplanerat. Vi har betat av många hantverkare genom åren, och vi kan ärligt säga att efter att ha jobbat med Steve så kan vi inte tänka oss att anlita någon annan. Stiligt har varit helt fantastiska genom hela processen, från designskiss till verklighet. Vi har redan rekommenderat dem till andra och kommer definitivt att använda dem igen för framtida projekt!
Tobias Andersson

Beställning - så går det till

Det ska vara enkelt att bygga kök. Så här går det till att beställa ett platsbyggt kök från Stiligt – i 6 enkla steg.

01

Skicka en prisförfrågan

Fyll i vårt formulär för att skicka en prisförfrågan – fyll gärna i så mycket information som möjligt om projektet och era önskemål

02

Prisförslag

Vi återkommer med prisförslag och ungefärlig leveranstid

03

Hembesök

Vi gör ett hembesök för en designkonsultation, där vi också går igenom detaljer och gör mätningar.*

04

Ritningar

Vi tar fram detaljerade 3D-ritningar och skickar till dig för feedback.*

05

Slutskiss och offert

Ni får den slutliga skissen och offerten för projektet.

06

Leverans och installation

Vi producerar din walk in closet i vårt eget snickeri och utför installationen i ditt hem.

* Designkonsultationen ingår i totalkostnaden men skulle ni som kund vilja avbryta samarbetet efter hembesöket så debiterar vi för timmarna för designkonsultationen.

Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna när det kommer till att beställa en walk in closet från Stiligt  

Hur lång är leveranstiden?
Leveranstiden ligger normalt på 4-6 månader.
Kan jag/hantverkare göra installationen själva?
För att garantera bästa möjliga kvalitet utför vi för tillfället installationer själva. Inom kort kommer vi dock att göra det möjligt för kunder att installera sina platsbyggen själva.
Har Stiligt egna hantverkare såsom målare, elektriker, rörläggare m.m.?
Stiligt har inga egna byggnadshantverkare men vid arbeten i och kring Göteborg har vi en lista på duktiga hantverkare som vi kan tipsa om.
Har Stiligt en butik/utställning?
Vi vill erbjuda prisvärda, helt unika och måttanpassade lösningar. Därför använder vi oss varken av mellanhänder, återförsäljare eller dyra showrooms. Istället jobbar vi med 3D visualisering där ni kan se hur våra lösningar ser ut i ert hem. Däremot kan vi ta emot bokade möten vid vårt kontor i Göteborg – kontakta oss för att boka in ett möte.
Gör Stiligt hembesök?
Vi utför platsbesök i hela Europa. För en kostnadsfri offert ber vi våra kunder att först fylla i en prisförfrågan via hemsidan, så att vi kan återkomma med ett ungefärligt prisförslag. Därefter kan vi göra ett hembesök där vi mäter rummen och går igenom materialval.
Var kan ni leverera till?
Vi är framförallt verksamma i Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Men vi har goda förutsättningar att leverera till hela Europa med tanke på fabrikens placering i Polen. Vid längre avstånd ställer vi högre krav på ordervärde.
Vad kostar en platsbyggt kök?
Våra platsbyggda lösningar kan ha en mängd olika utföranden och kundanpassningar – det är det som är det fina med just platsbyggt! Det innebär också att priset kan variera stort och påverkas av bland annat materialval, storlek på rummet, val av skåpinredning och eventuella speciallösningar. Läs mer om våra priser.
Hur går betalningen till?
Betalning av handpenning sker vid orderläggningen senast 6 veckor innan leverans. Handpenningen är på 50% av snickerierna (exklusive installation och transport).
Garanti och ångerrätt
Våra finsnickare bygger, transporterar och installerar. Det minimerar skador på produkterna och som kund kan ni vara trygga med att vi tar ansvaret hela vägen. Ytterligare en fördel med att vi bygger, transporterar och installerar själva är att det förkortar installationstiden. Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt på luckor och stommar. Gångjärn och skenor har i regel 10-20 års garanti, med vissa undantag. Då våra produkter är specialbeställda och unika för varje kund finns det ingen ångerrätt när handpenningen är betald.
Vem ansvarar för inköp av vitvaror och vilka märken har ni?
Vi hjälper gärna till med beställning av vitvaror. Vi kan tillhandahålla mer eller mindre alla märken på marknaden. Om du föredrar att beställa vitvaror själv ansvarar du för att se till att vitvarorna har korrekta mått.
Vem ansvarar för inköp av bänkskiva och vilka märken tillhandahåller ni?
Vi hjälper gärna till med beställning av bänkskiva. I Göteborgsområdet så jobbar vi framförallt med Kungälvs Natursten. Utöver en mängd sorter natursten så har vi även Dekton, Silestone och Technistone i vårt sortiment.
Hur lång tid tar monteringen?
Kök: ca 4-7 dagar för stommar. Walk in closet: ca 3-8 dagar. En enkel garderob: ca 2 dagar.

Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna när det kommer till att beställa en walk in closet från Stiligt  

Hur lång är leveranstiden?
Leveranstiden ligger normalt på 4-6 månader.
Kan jag/hantverkare göra installationen själva?
För att garantera bästa möjliga kvalitet utför vi för tillfället installationer själva. Inom kort kommer vi dock att göra det möjligt för kunder att installera sina platsbyggen själva.
Har Stiligt egna hantverkare såsom målare, elektriker, rörläggare m.m.?
Stiligt har inga egna byggnadshantverkare men vid arbeten i och kring Göteborg har vi en lista på duktiga hantverkare som vi kan tipsa om.
Har Stiligt en butik/utställning?
Vi vill erbjuda prisvärda, helt unika och måttanpassade lösningar. Därför använder vi oss varken av mellanhänder, återförsäljare eller dyra showrooms. Istället jobbar vi med 3D visualisering där ni kan se hur våra lösningar ser ut i ert hem. Däremot kan vi ta emot bokade möten vid vårt kontor i Göteborg
Gör Stiligt hembesök?
Vi utför platsbesök i hela Europa. För en kostnadsfri offert ber vi våra kunder att först fylla i en prisförfrågan via hemsidan, så att vi kan återkomma med ett ungefärligt prisförslag. Därefter kan vi göra ett hembesök där vi mäter rummen och går igenom materialval.
Var kan ni leverera till?
Vi är framförallt verksamma i Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Men vi har goda förutsättningar att leverera till hela Europa med tanke på fabrikens placering i Polen. Vid längre avstånd ställer vi högre krav på ordervärde.
Vad kostar en platsbyggt kök?
Våra platsbyggda lösningar kan ha en mängd olika utföranden och kundanpassningar – det är det som är det fina med just platsbyggt! Det innebär också att priset kan variera stort och påverkas av bland annat materialval, storlek på rummet, val av skåpinredning och eventuella speciallösningar.
Hur går betalningen till?
Betalning av handpenning sker vid orderläggningen senast 6 veckor innan leverans. Handpenningen är på 50% av snickerierna (exklusive installation och transport).
Garanti och ångerrätt

Våra finsnickare bygger, transporterar och installerar. Det minimerar skador på produkterna och som kund kan ni vara trygga med att vi tar ansvaret hela vägen. Ytterligare en fördel med att vi bygger, transporterar och installerar själva är att det förkortar installationstiden.

Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt på luckor och stommar. Gångjärn och skenor har i regel 10-20 års garanti, med vissa undantag.

Då våra produkter är specialbeställda och unika för varje kund finns det ingen ångerrätt när handpenningen är betald.

Vem ansvarar för inköp av vitvaror och vilka märken har ni?
Vi hjälper gärna till med beställning av vitvaror. Vi kan tillhandahålla mer eller mindre alla märken på marknaden. Om du föredrar att beställa vitvaror själv ansvarar du för att se till att vitvarorna har korrekta mått.
Vem ansvarar för inköp av bänkskiva och vilka märken tillhandahåller ni?
Vi hjälper gärna till med beställning av bänkskiva. I Göteborgsområdet så jobbar vi framförallt med Kungälvs Natursten. Utöver en mängd sorter natursten så har vi även Dekton, Silestone och Technistone i vårt sortiment.
Hur lång tid tar monteringen?
Kök: ca 4-7 dagar för stommar. Walk in closet: ca 3-8 dagar. En enkel garderob: ca 2 dagar.