Funktionell layout med köksö i centrum

Modernt kök med varma färger.Det finns många olika aspekter i vad som utgör moderna kök. För oss handlar det dels om att använda senaste generationen av material och lösningar. Men också hur man utformar kök i form av användning och layout. läs på instagram

Elegant kök i skandinavisk stil

Elegant kök i skandinavisk stil

Stiligt - Ett modernt kök med trägolv och en träö.

Elegant kök i skandinavisk stil

Välkommen till ett kök som andas skandinavisk elegans. Kunden hade en vision om ett stort, socialt kök i nordisk stil, med stora arbetsytor och mycket ljusinsläpp. Detta minimalistiska, varma och inbjudande kök i skandinavisk stil utstrålar dansk “hygge” – det vill säga en mysig och varm atmosfär där man tar sig tid at njuta av det goda i livet tillsammans med människor man tycker om. Ett öppet och luftigt kök som kombinerar stil med funktionalitet

Funktionell layout med köksö i centrum

I skandinaviska kök är en öppen och luftig atmosfär central, vilket ofta innebär färre väggskåp, eller inga alls. Köksön är en central del av köket och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring. Den öppna planlösningen bjuder in till socialt umgänge. Luckorna, tillverkade av vitpigmenterad ek och slätmålad MDF, bidrar till en minimalistisk men funktionell estetik. Den handtagslösa grepplisten ger ett avskalat men ändå praktiskt utseende. Luckorna på högskåpen som går från golv till tak har ett infräst grepp. Kombinationen av ljusa och svarta nyanser på köksskåpen ger ett stilrent och modernt intryck. Belysningen är noga utvald för att skapa en stämningsfull miljö.

Stil: Skandinavisk
Lucktyp:  3502-Y20R
Stommar:  Ekfaner i pocketskåp. Eklaminat i skafferiskåp och resterande antracitlaminat
Grepplösning: Handtagslöst samt infräst i högskåpsdörrarna 
Speciallösningar: Pocketskåp med infälld belysning och skafferiskåp med infälld belysning

>> Köksön är en central del av köket och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring <<

Genomtänkt förvaring – högskåp med överraskningar

Högskåpen från golv till tak har många dolda överraskningar. Till exempel pocketskåpet – en bänkyta med vinkyl, kaffemaskin och öppna hyllplan. Andra högskåp döljer kyl, frys, skafferi och ett vitrinskåp. Med dold förvaring blir det möjligt att maximera utrymmet och samtidigt hålla det snyggt och organiserat.
Stiligt - Ett modernt kök med gråa skåp och bänkskivor i marmor.
Stiligt - Ett modernt kök med bänkskivor i marmor och en flaska vin.

Bänkskiva i kvartsit för hållbarhet och stil

Högskåpen från golv till tak har många dolda överraskningar. Till exempel pocketskåpet – en bänkyta med vinkyl, kaffemaskin och öppna hyllplan. Andra högskåp döljer kyl, frys, skafferi och ett vitrinskåp. Med dold förvaring blir det möjligt att maximera utrymmet och samtidigt hålla det snyggt och organiserat.
Stiligt - Ett kök med en vinkyl och ett bord.

alla bilder från projektet

bilder från ANDRA moderna köksprojekt

Som så ofta är det som känns stilla och harmoniskt för ögat ett resultat av minutiöst planerade. En kombination av flera olika material i varma färg harmonierar och skapar en hemtrevlig känsla.
Tack vare ekens naturliga ådring och läggningen av faneret kan man se skiftningar genom den mörka betsen. Porerna (Strukturen) i träet skapar mikro skuggor vilket ger mer liv när ljuset studsar på luckan. Designen är minimalistisk och handtagslös.
Villa Fernströms minimalistiska kök med öppna ytor och en massa lösningar som är dolda för ögat, men som gör detta kök till ett drömkök.
Ett minimalistiskt kök med varma toner ger ett välkomnande och lugnt intryck i denna vackra sekelskifteslägenheten i Linné. Med de rena ytorna dras blicken till de vackra detaljerna som original stuckaturer och takrosett.
Utöver ett antal grundläggande krav på funktion, förvaring och färg (gissa vilken) fick vi fria händer. Med tanke på slitaget på ett kontorshotell och festlokal så blev Fenix laminat det naturliga val i både skåpsluckor,
Med en helt öppen planlösning ville vi i detta projekt få köket att smälta in. Allt är utformat med minimalism i åtanke. Öppen planlösning kan ofta innebära att man offrar förvaring eller vitvaror.

Nedan finner du de mest efterfrågade köksstilarna just nu.

Det finns många olika köksstilar, men ett av de mest tidlösa köken är det klassiska köket.

Här kan du se exempel på olika moderna kök som vi har gjort

Här kan du se exempel på olika kök som vi har gjort