Platsbyggt klassiskt kök – tidlöst, funktionellt och snyggt

Oavsett om du vill uppdatera ditt nuvarande kök eller bygga ett nytt från grunden så är ett klassiskt kök ett utmärkt val. Det klassiska köket är tidlöst, funktionellt och snyggt på en och samma gång.

Klassiskt kök - rena linjer och naturmaterial

Ett klassiskt kök har i regel enkla och rena linjer, där fokus ligger på att köket ska vara funktionellt och praktiskt. I klassiska kök används ofta naturmaterial såsom trä eller sten. Naturmaterialen tillför värme och karaktär, och gör det klassiska köket både inbjudande och bekvämt. Stenmaterial som marmor eller granit används ofta för köksbänkar och stänkskydd i ett klassiskt kök. Dessa material ger en robust och tidlös karaktär till köket. Marmorn har en unik glans och mönster, medan granit är hållbart och tåligt.
Platsbyggt kök shakerstil Steel accent square; beslag design 2320
<< Köket har länge kallats för hemmets hjärta - och i takt med att öppna planlösningar blivit mer populära har köket också blivit centrum i många hem >>
Ljusgrått kök NCS S2005-Y30R

Shakerkök i klassisk stil

Shakerköket är en populär köksstil som har funnits i århundraden. Stilen skapades ursprungligen för att förenkla hushållsarbetet och fokus ligger därför på enkelhet och funktion. Shakerstilen skapas genom en omliggande ram i kombination med en ramlucka. Klassiska shakerkök har vanligtvis ett öppet hyllsystem med få, eller rentav inga, skåp på väggarna – vilket ger ett luftigt intryck. Bänkskivorna är enkla och skåpen har rena linjer utan dekorativa inslag. Ett shakerkök i klassisk stil är det perfekta valet för dig som vill ha ett enkelt och funktionellt kök som dessutom är lätt att ta hand om

Varför platsbygga ditt kök?

Ett platsbyggt kök kan anpassas helt till dina behov och önskemål. Kanske har du brutna tak, lutande väggar eller udda mått där köket ska byggas? Eller kanske drömmer du om ett kök som sträcker sig ända upp till taket? Eller så är du ute efter ett helt unikt kök, som ingen annan har. Med ett platsbyggt kök är du inte begränsad till standardmått, vilket innebär att du aldrig behöver kompromissa med kökets utformning. Köket kan anpassas helt efter rummets dimensioner och dina önskemål. 
sharker kök
Ramkök i nyklassisk stil

Livsstilsdesign – designat för din livsstil

Vi på Stiligt är specialiserade på att designa och bygga platsbyggda lösningar. Vi tror att design påverkar oss människor positivt. Vi blir helt enkelt lite lyckligare av att ha det vackert omkring oss.

"Våra produkter handlar om mer än själva produkten. Det handlar om att skapa en känsla. En känsla av stolthet, lugn och harmoni. Att känna sig hemma – på riktigt. Det är livsstilsdesign"

Shakerstil kök buster and punch hooked 1Träinredning skåp sockelelement knoppar
Drag

Platsbyggt kök unikt för just dig

Vårt expertteam hjälper dig att välja den perfekta layouten för ditt kök, och vägleder dig genom hela processen. Oavsett om du föredrar ett klassiskt kök eller ett modernt kök, så kan vi på Stiligt designa och bygga ett kök som är perfekt för just dig. Vi har en egen fabrik där vi kan skapa skräddarsydda lösningar för alla möjliga önskemål och behov. 

  • Vårt expertteam vägleder dig genom hela processen – från idé till färdigt kök
  • Välj bland en mängd olika ytbehandlingar, färger och material
  • Hitta storlekar och designalternativ du inte hittar någon annanstans

Alla förtjänar sitt drömkök – gör drömmen till verklighet!

Absolut! Att ha sitt drömkök kan verkligen göra en stor skillnad i ens vardag. Det är en plats där man kan utforska sin passion för matlagning och skapa minnesvärda stunder med familj och vänner. Om du är redo att göra din dröm till verklighet finns det några steg du kan följa:

Utforma din vision: Fundera över hur ditt drömkök skulle se ut. Vilken stil föredrar du? Vilka funktioner är viktiga för dig? Skapa en lista över dina behov och önskemål för ditt drömkök.

Sätt en budget: Bestäm hur mycket du är villig att investera i ditt drömkök. 

Sök inspiration: Utforska olika köksdesigner och idéer för att hitta inspiration. Du kan använda dig av tidningar, böcker, hemsidor och sociala medier för att samla idéer som passar din stil och preferenser.

Skicka in en prisförfrågan: När du har en tydlig bild av ditt drömkök kan du kontakta oss så kan hjälpa dig att omvandla din vision till en praktisk och funktionell design.

Stiligt - Ett platsbyggt modernt kök med kaffebryggare och mikrovågsugn.

Inspiration till ditt nya kök

Exempel på kök som vi har byggt, i en mängd olika stilar. Bläddra igenom och hitta inspiration till ditt drömkök.
Sekelskifteslägenheten har allt man drömmer om med generös takhöjd, vackra parkettgolv. Shaker stilen passar fint i stilen och för att inte göra köket tungt har det fått ljusa och fräscha färger.
Föreställ dig ett kök med alla moderna bekvämligheter, men också ett som känns som om det byggdes i en annan tid. Det är vad du kommer att hitta när du går in i det här ramköket.
Med sin harmoniska, gröna färg, innanförliggande luckor och smala lådor skapar det en retro känsla och för oss tillbaka till 60-talet. Det vita kaklet som är 7.5x15cm, med tegelstensläggning skapar ytterligare karaktär och förstärker retro känslan.
Föreställ dig ett kök med alla moderna bekvämligheter, men också ett som känns som om det byggdes i en annan tid. Det är vad du kommer att hitta när du går in i det här ramköket.

Vad våra kunder säger

Mycket kompetent och duktig leverantör

"Mycket kompetent och duktig leverantör av platsbyggda lösningar. Garderober, kök och förvaring. Grym design. Vettiga priser."
Mikael Vilkas

Noggrann, snabb och punktlig.

"Noggrann, snabb och punktlig. Steve kommer med kreativa förslag och lyfter fram fördelar och nackdelar. Det märks att Steve har mycket erfarenhet vilket gör att man kan släppa kontrollen och låta honom ta över. Ens höga förväntningar infriades. Kan rekommendera Steve till 100 %."
Tobias Andersson

Beställning - så går det till

Det ska vara enkelt att bygga kök. Så här går det till att beställa ett platsbyggt kök från Stiligt – i 6 enkla steg.

01

Skicka en prisförfrågan

Fyll i vårt formulär för att skicka en prisförfrågan – fyll gärna i så mycket information som möjligt om projektet och era önskemål

02

Prisförslag

Vi återkommer med prisförslag och ungefärlig leveranstid

03

Hembesök

Vi gör ett hembesök för en designkonsultation, där vi också går igenom detaljer och gör mätningar.*

04

Ritningar

Vi tar fram detaljerade 3D-ritningar och skickar till dig för feedback.*

05

Slutskiss och offert

Ni får den slutliga skissen och offerten för projektet.

06

Leverans och installation

Vi producerar din walk in closet i vårt eget snickeri och utför installationen i ditt hem.

* Designkonsultationen ingår i totalkostnaden men skulle ni som kund vilja avbryta samarbetet efter hembesöket så debiterar vi för timmarna för designkonsultationen.

Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna när det kommer till att beställa en walk in closet från Stiligt  

Hur lång är leveranstiden?
Leveranstiden ligger normalt på 4-6 månader.
Kan jag/hantverkare göra installationen själva?
För att garantera bästa möjliga kvalitet utför vi för tillfället installationer själva. Inom kort kommer vi dock att göra det möjligt för kunder att installera sina platsbyggen själva.
Har Stiligt egna hantverkare såsom målare, elektriker, rörläggare m.m.?

Stiligt har inga egna byggnadshantverkare men vid arbeten i och kring Göteborg har vi en lista på duktiga hantverkare som vi kan tipsa om.

Har Stiligt en butik/utställning?

Vi vill erbjuda prisvärda, helt unika och måttanpassade lösningar. Därför använder vi oss varken av mellanhänder, återförsäljare eller dyra showrooms. Istället jobbar vi med 3D visualisering där ni kan se hur våra lösningar ser ut i ert hem. Däremot kan vi ta emot bokade möten vid vårt kontor i Göteborg – kontakta oss för att boka in ett möte.

Gör Stiligt hembesök?

Vi utför platsbesök i hela Europa. För en kostnadsfri offert ber vi våra kunder att först fylla i en prisförfrågan via hemsidan, så att vi kan återkomma med ett ungefärligt prisförslag. Därefter kan vi göra ett hembesök där vi mäter rummen och går igenom materialval.

Var kan ni leverera till?

Vi är framförallt verksamma i Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Men vi har goda förutsättningar att leverera till hela Europa med tanke på fabrikens placering i Polen. Vid längre avstånd ställer vi högre krav på ordervärde.

Vad kostar en platsbyggt kök?

Våra platsbyggda lösningar kan ha en mängd olika utföranden och kundanpassningar – det är det som är det fina med just platsbyggt! Det innebär också att priset kan variera stort och påverkas av bland annat materialval, storlek på rummet, val av skåpinredning och eventuella speciallösningar. Läs mer om våra priser.

Hur går betalningen till?

Betalning av handpenning sker vid orderläggningen senast 6 veckor innan leverans. Handpenningen är på 50% av snickerierna (exklusive installation och transport).

Garanti och ångerrätt

Våra finsnickare bygger, transporterar och installerar. Det minimerar skador på produkterna och som kund kan ni vara trygga med att vi tar ansvaret hela vägen. Ytterligare en fördel med att vi bygger, transporterar och installerar själva är att det förkortar installationstiden.

Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt på luckor och stommar. Gångjärn och skenor har i regel 10-20 års garanti, med vissa undantag.

Då våra produkter är specialbeställda och unika för varje kund finns det ingen ångerrätt när handpenningen är betald.

Vem ansvarar för inköp av vitvaror och vilka märken har ni?

Vi hjälper gärna till med beställning av vitvaror. Vi kan tillhandahålla mer eller mindre alla märken på marknaden. Om du föredrar att beställa vitvaror själv ansvarar du för att se till att vitvarorna har korrekta mått.

Vem ansvarar för inköp av bänkskiva och vilka märken tillhandahåller ni?

Vi hjälper gärna till med beställning av bänkskiva. I Göteborgsområdet så jobbar vi framförallt med Kungälvs Natursten. Utöver en mängd sorter natursten så har vi även Dekton, Silestone och Technistone i vårt sortiment.

Hur lång tid tar monteringen?

Kök: ca 4-7 dagar för stommar.
Walk in closet: ca 3-8 dagar.
En enkel garderob: ca 2 dagar.

Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna när det kommer till att beställa en walk in closet från Stiligt  

Hur lång är leveranstiden?
Leveranstiden ligger normalt på 4-6 månader.
Kan jag/hantverkare göra installationen själva?
För att garantera bästa möjliga kvalitet utför vi för tillfället installationer själva. Inom kort kommer vi dock att göra det möjligt för kunder att installera sina platsbyggen själva.
Har Stiligt egna hantverkare såsom målare, elektriker, rörläggare m.m.?
Stiligt har inga egna byggnadshantverkare men vid arbeten i och kring Göteborg har vi en lista på duktiga hantverkare som vi kan tipsa om.
Har Stiligt en butik/utställning?
Vi vill erbjuda prisvärda, helt unika och måttanpassade lösningar. Därför använder vi oss varken av mellanhänder, återförsäljare eller dyra showrooms. Istället jobbar vi med 3D visualisering där ni kan se hur våra lösningar ser ut i ert hem. Däremot kan vi ta emot bokade möten vid vårt kontor i Göteborg
Gör Stiligt hembesök?
Vi utför platsbesök i hela Europa. För en kostnadsfri offert ber vi våra kunder att först fylla i en prisförfrågan via hemsidan, så att vi kan återkomma med ett ungefärligt prisförslag. Därefter kan vi göra ett hembesök där vi mäter rummen och går igenom materialval.
Var kan ni leverera till?
Vi är framförallt verksamma i Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Men vi har goda förutsättningar att leverera till hela Europa med tanke på fabrikens placering i Polen. Vid längre avstånd ställer vi högre krav på ordervärde.
Vad kostar en platsbyggt kök?
Våra platsbyggda lösningar kan ha en mängd olika utföranden och kundanpassningar – det är det som är det fina med just platsbyggt! Det innebär också att priset kan variera stort och påverkas av bland annat materialval, storlek på rummet, val av skåpinredning och eventuella speciallösningar.
Hur går betalningen till?
Betalning av handpenning sker vid orderläggningen senast 6 veckor innan leverans. Handpenningen är på 50% av snickerierna (exklusive installation och transport).
Garanti och ångerrätt

Våra finsnickare bygger, transporterar och installerar. Det minimerar skador på produkterna och som kund kan ni vara trygga med att vi tar ansvaret hela vägen. Ytterligare en fördel med att vi bygger, transporterar och installerar själva är att det förkortar installationstiden.

Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt på luckor och stommar. Gångjärn och skenor har i regel 10-20 års garanti, med vissa undantag.

Då våra produkter är specialbeställda och unika för varje kund finns det ingen ångerrätt när handpenningen är betald.

Vem ansvarar för inköp av vitvaror och vilka märken har ni?
Vi hjälper gärna till med beställning av vitvaror. Vi kan tillhandahålla mer eller mindre alla märken på marknaden. Om du föredrar att beställa vitvaror själv ansvarar du för att se till att vitvarorna har korrekta mått.
Vem ansvarar för inköp av bänkskiva och vilka märken tillhandahåller ni?
Vi hjälper gärna till med beställning av bänkskiva. I Göteborgsområdet så jobbar vi framförallt med Kungälvs Natursten. Utöver en mängd sorter natursten så har vi även Dekton, Silestone och Technistone i vårt sortiment.
Hur lång tid tar monteringen?
Kök: ca 4-7 dagar för stommar. Walk in closet: ca 3-8 dagar. En enkel garderob: ca 2 dagar.