Klassiskt shakerkök

 tradiotionell stilloch ett Klassiskt shakerkök

Klassiskt SHAKERKÖK

Platsbyggda shakerkök med symmetri knoppbräda väggbelysning lampetter platsbyggt knoppbräda

Shakerkök - Frame

Längst den idylliska gatan, Kungsladugårdsgatan i Majorna, finner man denna vackra bostad. De vitpigmenterade massiva grangolven, putsade murstocken och plankväggen tillsammans med stora köket ger en ombonad känsla. Med önskan från kund att kombinera gammalt med nytt där man har plats för den stora släkten. Har vi ritat och levererat ett shaker kök i modern tappning.

De innanförliggande ramluckorna påminner om hur man byggde kök runt sekelskiftet. Ramluckorna har en smalare rambredd (42mm) som tillsammans med ramverket runtom luckorna(38mm) skapar en fin symmetri. Då allt byggs från grunden har vi kunnat ge alla luckor och lådor i bänkskåpen har samma bredd vilket adderar till symmetrin i köket. Luckorna är målade i kulören NCS 3005-Y20R.

Handtäljda knoppbrädan i ek, från Ola Sären, tillsammans med väggbelysningen och inmålade hyllplanet. Är lika vackert som praktiskt. Fläktkåpan är byggd och inmålad i väggfärgen för att ta så lite fokus från de vackra detaljerna som möjligt.

Då det finns gott om naturligt ljus var den mörkbruna kompositbänkskivan, Silestone Calypto, ett gott val. Hällen från Neff är planlimmad i bänkskivan. Titta gärna på våra andra projekt på instagram.

Under här ser du ytterligare exempel på  shakerkök vi gjort.