Villa Fernströms minimalistiska kök

När Linus Fernström ville ha ett minimalistiskt kök så valde man att in Stiligt Design i projektet för att bygga Villa Fernströms minimalistiska kök

Villa Fernströms Kök

Villa Fernströms minimalistiska kök

Många designelement som utformat huset återfinner man i köket. Precis som innerdörrar och fönsterpartier går luckorna från golv till tak och döljer en och annan överraskning. Väggmonterade bänkskåpen svävar. Materialvalen har hållits till ett minimum vilket förstärker de fina detaljerna och fantastiska utsikten.
I den öppna planlösningen ska köket vara en del av helheten och designen ska föra tankarna mer till en möbel än kastruller och bestick. Utan att kompromissa på det praktiska.

Bakom den minimalistiska högskåpsväggen döljer sig ett walk in skafferi, frys, kyl och som krona på verket en ”coffe bar” i ek med Hawa pocket dörrar som skjuts in i sidorna av skåpet. Belysningen som är infälld i bakkant av hyllorna belyser den brons-tonade spegeln och ger ett vackert sken kvällstid.

Mönsterpassningen av eken är en fin detalj som även återkommer på de vägghängda skåpens lådor. Här är det hantverk på högsta nivå med fasade hören och lådfronter. Bänkskivan av Fenix (Arizona beige), som är samma material som luckorna, fortsätter ner på sidorna, under köket och ramar in helheten.

Under här ser du ytterligare exempel på moderna kök vi gjort.