retro ramkök

Med en annorlunda färg så står detta retro ramkök ut.

Ramkök Goes Retro

Platsbyggt ramkök retro vit kakel ljusgrå fog lindblomsgrön

Retro ramkök

Med sin harmoniska, gröna färg, innanförliggande luckor och smala lådor skapar det en retro känsla och för oss tillbaka till 60-talet. Det vita kaklet som är 7.5x15cm, med tegelstensläggning skapar ytterligare karaktär och förstärker retro känslan. Lägg även märke till detaljen att kaklet fortsätter in i vitrinskåpet där vi satt glashyllor för att göra det mer synligt.

När det kommer till layouten så har överskåpen en symmetri som följer hela vägen i bredd. Ovan högskåpet och kylfrysen så fortsätter luckornas linjer ut mot överskåpen. Alla högskåpsluckor har samma bredd. Vi förespråkar för att ha öppna ytor som även kan uppnås med vitrinskåp eller hyllor. Det ökar rymden och möjliggör för belysning som även gör det väldigt trevligt på kvällen. Märk också att vi inte har en enda passbit mot varken tak eller väggar. Med lasermätare och vattenpass gäller det hålla tungan rätt i mun. Något som ingår i vår tjänst när vi levererar kök.

Den ljusa kompositskivan är neutral med en liten melering som tillsammans med bambuskivan skapar en varm hemtrevlig känsla. Vi tycker om detaljen att man kan se att skivan är lagt i flera skikt i framkant. Bambu bidrar positivt till CO2-utvecklingen. Det binder 20 gånger mer CO2 än ett ekträd och släpper också ut större mängder syre under tillväxten. När det kommer till tålighet är bambubänkskivor mycket tåliga men precis som ek eller andra träslag krävs det att man oljar in då och då.

Vitvarorna är från Siemens där ugnen har en smart funktion som stektermometer. Kylfrysen är smart integrerad. Blandaren har en utdragbar pip och är från Hansgrohe.