SEtt modernt och mörkt träkök.

Ett modernt och mörkt träkök. ack vare ekens naturliga ådring och läggningen av faneret kan man se skiftningar genom den mörka betsen. Porerna (Strukturen) i träet skapar mikro skuggor vilket ger mer liv när ljuset studsar på luckan. Designen är minimalistisk och handtagslös. Ett vackert giftermål mellan avskalad design och mörkbetsat trä som tillsammans skapar en hemtrevlig känsla. läs på instagram

Ett modernt och mörkt träkök.

Ett modernt och mörkt träkök.

Stiligt - Ett platsbyggt modernt kök med spis och ugn.

Ett modernt och mörkt träkök.

Tack vare ekens naturliga ådring och läggningen av faneret kan man se skiftningar genom den mörka betsen. Porerna (Strukturen) i träet skapar mikro skuggor vilket ger mer liv när ljuset studsar på luckan. Designen är minimalistisk och handtagslös. Ett vackert giftermål mellan avskalad design och mörkbetsat trä som tillsammans skapar en hemtrevlig känsla.

Väggen av högskåp är inramad och ger en inbyggd och lätt svävande känsla. Utöver den integrerade ugnen och micron finner ni även integrerad kyl och frys på vardera sida om bänkskivan. För att bibehålla den minimalistiska looken fräste vi in grepplister i täcksidorna. Överskåpens luckor är högre än stommarna vilket skapar en naturlig grepplist på ett par centimeter i nederkant. Överlappet döljer samtidigt LED-listen undertill på ett snyggt sätt.

Högskåpet längst till höger fungerar som skafferi och rymmer fyra draglådor och ett hyllplan. För de som är duktiga på att källsortera räcker oftast inte några kärl i vaskskåpet till. Därför finns det en draglåda till vänster med plats för ytterligare sortering samt ett lågt hyllplan för att kunna lägga in alla påsar.

På kortsidan finns det plats att ställa den viktiga kaffebryggaren med vacker display för muggar och glas. Tillsammans med infrästa ljuslister blir det en fokuspunkt som hjälper till att skapa trivsel.

Stil: Modern
Lucktyp: Mörkbetsad ekfanér
Stommar: Antracit
Grepplösning: Handtagslöst och push-to-open
Belysning: På sidor av kaffestation samt under över skåp
Speciallösningar: Maskinlyft
Bänkskiva: Statuario venato

>> Tack vare ekens naturliga ådring och läggningen av faneret kan man se skiftningar genom den mörka betsen inet<<

Genom att bygga en något smalare köksö, 110cm, skapade det en mycket bra arbetsyta där hällen är centralt placerad tillsammans med en 30 cm bred diskho. Tips! Välj en minst 30 cm bred ho. Efter noggrant planerande prioriterade kunden att ha förvaring framför sittplatser omkring ön. Två breda smala lådor med plats för diverse saker som pennor och papper finns också. Undertill även två dubbelskåp.

Närmast matbordet på köksön finner ni kökets stjärna. Ett briljant förslag från kunden. De hade konstaterat att som familj med två tonåringar finns det ett omättligt behov av rostade mackor. Brödrosten- apparaten som ofta flyttar in och ut ur skåpet och med smulor som dräller. Ja, säkert vet ni själva. Videon visar den smarta lösningen på problemet- maskinlyften! Vad skulle du ställa på lyften i ditt kök?

Vad skulle du ställa på lyften i ditt kök?

Vad skulle du ställa på lyften i ditt kök?

Stiligt - En mörkt träkök utrustad med brödrost och mikrovågsugn.
Play Video
Stiligt - Ett platsbyggt handfat.
Stiligt - Ett platsbyggt kök med bänkskivor i marmor och träskåp.
Stiligt - Ett platsbyggt modernt kök med bruna skåp och bänkskiva i marmor.

alla bilder från projektet

bilder från Moderna köksprojekt

I skandinaviska kök är en öppen och luftig atmosfär central, vilket ofta innebär färre väggskåp, eller inga alls. Köksön är en central del av köket och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring.
Som så ofta är det som känns stilla och harmoniskt för ögat ett resultat av minutiöst planerade. En kombination av flera olika material i varma färg harmonierar och skapar en hemtrevlig känsla.
Villa Fernströms minimalistiska kök med öppna ytor och en massa lösningar som är dolda för ögat, men som gör detta kök till ett drömkök.
Ett minimalistiskt kök med varma toner ger ett välkomnande och lugnt intryck i denna vackra sekelskifteslägenheten i Linné. Med de rena ytorna dras blicken till de vackra detaljerna som original stuckaturer och takrosett.
Utöver ett antal grundläggande krav på funktion, förvaring och färg (gissa vilken) fick vi fria händer. Med tanke på slitaget på ett kontorshotell och festlokal så blev Fenix laminat det naturliga val i både skåpsluckor,
Med en helt öppen planlösning ville vi i detta projekt få köket att smälta in. Allt är utformat med minimalism i åtanke. Öppen planlösning kan ofta innebära att man offrar förvaring eller vitvaror.

Nedan finner du de mest efterfrågade köksstilarna just nu.

Det finns många olika köksstilar, men ett av de mest tidlösa köken är det klassiska köket.

Här kan du se alla våra olika kök som vi har gjort