Modernt kök med varma färger.

Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget. 

läs på instagram

Walk in closet i klassisk stil

Stiligt - En klassisk walk in closet med träskåp och en matta.

Walk in closet klassisk stil

I en arkitektritad 60-talsvilla med storslagen utsikt över Askim fick vi på Stiligt i uppdrag att designa en “master wing” – en utbyggnad med sovrum, walk in closet och badrum. Den växande familjen behövde mer utrymme och önskade även en plats separat från de andra sovrummen, en plats där man kan stänga dörren och få vara för sig själv. Med stort intresse för arkitektur hade kunden också önskemål om att behålla 60-talskänslan, en utmaning vi mer än gärna tog oss an. Läs mer om denna walk in closet i klassisk stil – där retro möter modern design.

amerikansk valnöt i vägg till vägg

Innan du kliver in igenom pardörrarna hittar du ett litet TV-rum med bokhyllor i amerikansk valnöt, vackert inbyggda från vägg till vägg. Det stora fönstret är perfekt infattat av valnöten, vars naturliga, bruna färg smälter samman med de brunbetsade fönsterkarmarna. Den integrerade LED-belysningen bidrar till ett stämningsfullt blickfång på kvällen.

Väl inne i familjens walk in closet möts blicken av en stilig panelvägg med en vägghängd byrå. Rummet är symmetriskt indelat i “hans och hennes” och panelen binder samman sidorna och ger en känsla av helhet. Det sluttande taket har vi lyckats ljuga bort visuellt, och för att inte stjäla för mycket visuellt utrymme byggde vi en vägghängd byrå, kompletterad med en topp i italienskt läder och en låda av fingerskarvad ek. Eklådorna skapar en fin kontrast och bidrar till det unika uttrycket.

Stil: 60-tals stil
NCS: Valnötsfanér
Lucktyp: 44mm ramlucka
Stommar: Valnötsfanér
Grepplösning: Helix 26mm antik mässing knopp
Speciallösningar: ingerskarvade massiva eklådor; läderklädda toppskivor på skänk och sminkbord; väggpanel; måttbeställt handfat av Dekton

>> Amerikansk valnöt, vackert inbyggda från vägg till vägg <<

Sofistikerad design och genomtänkt belysning

För att skapa mer djup använder vi oss mer än gärna av mörktonat glas – det skapar reflektion och liv samtidigt som du kan få till ett djup när den invändiga belysningen tänds. För att skapa en vacker bild när belysningen tänds har vi begränsat mängden förvaring med ett hyllplan för skor och ett för hattar eller väskor. Garderoberna närmast fönstret har två klädstänger med integrerad belysning. De två yttersta garderoberna har tre fingerskarvade eklådor med en klädstång.

Stilrent och harmoniskt med lyxiga detaljer

Luckorna till garderoberna är i amerikansk valnöt med kvartssågning, vilket skapar en mer linjär struktur. Knopparna Helix 20mm från Beslags Design är behandlade med antik brons. Den räfflade ytan ger en taktil känsla och ett bra grepp.

Stiligt - En klassisk klädkammare fylld med kläder och skor.
Stiligt - En klassisk garderob fylld med kläder.
Stiligt - En klassisk bokhylla med en vas ovanpå.

Sofistikerad design och genomtänkt belysning

Badrummet är lika stilrent och harmoniskt som sovrummet. De stora plattorna från Porcenalosa, modell Liam, är det första som drar ögat till sig. Kommoden har en måttbeställd stenvask från Cosentino, tillverkad av Dekton, ett mycket tåligt material. Sminkbordet med den vackra vägglampan från Astoria och det mörktonade duschglaset plockar upp detaljer från familjens walk in closet och skapar en känsla av att allt hänger ihop.

Stiligt - Ett modernt badrum med svarta väggar och trägolv, med en klädkammare.
Stiligt - Ett modernt badrum med svarta väggar och trägolv, med en klädkammare för extra bekvämlighet.

Slutrestultatet en modern walk in closet med klassisk känsla

Slutresultatet är en “master wing” som har kvar 60-talskänslan, samtidigt som det finns tydliga moderna inslag. Ett riktigt mästerverk – om vi får säga det själva.

alla bilder från projektet

bilder från ANDRA walk in projekt

I ett vackert herrgårdshus har vi på Stiligt skapat en master suite, som med sitt symmetriska utförande och harmoniska materialval skapar en lugn och avkopplande känsla. Genom att bygga om planlösningen kunde vi skapa en lyxig walk in closet i anslutning till sovrummet. Det lilla badrummet förvandlades till ett exklusivt badrum en suite.
Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget.
Om du letar efter en klädkammare som är snygg och har gott om förvaringsmöjligheter är detta det perfekta valet för dig! 
Här har vi det snitsigt och stilfullt på samma gång, ett hem med en enhetlig harmoni. Färg, form och funktionalitet är noga utvalt till det yttersta för att bibehålla den rymd som lägenheten bjuder på.
Här har vi kombinerat exklusiva material av flera de i klädkammaren. Träinredning i valnöt, ön med lådor är inklädd med det finaste italienska lädret, belysningen som är integrerad ligger i bakkant.
Här har vi fått chansen att hjälpa en familj som har en bra yta, men i och med snedtaket kände de att det är svårt att få till maximal förvaring.
Ett av de mest omtalade rummen i många hem är idag hemmets walk in closet. Rummet som ofta blir det lilla extra, där det är ok att satsa på detaljer som övriga hemmet inte har och ett rum många drömmer om att ha
Det svarta tillsammans med den gröngråa väggfärgen skapar en fin kontrast som ger ett modert och lugnt uttryck. Det sluttande taket såg vi som en möjlighet att skapa något unikt.
Vad gör man när barnen flyttar ut och ett helt rum plötsligt finns över? Man låter givetvis Stiligt skapa en fantastisk walk in closet.
Vem vill inte vakna upp till den här utsikten? Garderobsön är elegant placerad, med bänkskiva i Carraramarmor. Den breda ramen runt om lådorna och skåpen är skarvlös vilket ger ett rent och lyxigt intryck