Modernt kök med varma färger.

Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget. 

läs på instagram

Bygga walk in closet - lyxig och prisvärd

Bygga walk in closet - lyxig och prisvärd

Stiligt - En walk-in-closet med kläder hängande på stativ är ett inslag i den nybyggda walk in closet.

Bygga walk in closet - lyxig och prisvärd

Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget.

Laminat ett passande materialval

Att bygga en välplanerad och kostnadseffektiv walk in closet kräver mycket eftertanke och kunskap, inte minst när det gäller materialval. En walk in closet är ofta byggd med öppna stommar, vilket kräver en högre finish. Därför är laminat helt rätt. Laminat är en mycket tålig yta och beroende på modell är kostnaden för laminat bara en bråkdel av priset för fanér eller lackerad yta. Här har vi valt en valnötslaminat från Kronopol till både stommar och luckor – kostnadseffektivt och vackert.

Belysningen är a och o för att skapa en känsla av lyx i en walk in closet. Med integrerad LED-belysning får klädstänger och öppna hyllplan en elegant lyster. Spegeln som är integrerad i väggpanelen och som även har dold LED-belysning är också effektfull. Detta skapar inte bara en lyxig atmosfär – det reflekterande materialet ger också en känsla av rörelse och rymd i rummet

Stil: Modern
NCS: Kronopol valnötslaminat
Lucktyp: Slät
Stommar: Antracitlaminat och valnötslaminat
Grepplösning: Push-to-open
Speciallösningar: Väggpanel med integrerad spegel och belysning

>> Belysningen är a och o för att skapa en känsla av lyx i en walk in closet<<

Funktionell och vacker bänkskiva

En del av skönheten och funktionaliteten hos denna klädkammare kommer från designen av bänkskivan. Modellen Dekton Opera från Cosentino har en rak framkant, vilket ger ett robust och elegant uttryck. Dessutom skapar den en vacker kontrast mot de mörka stommarna. Materialval som Dekton försäkrar att bänkskivan kommer att vara lika vacker om 20 år. Bänkhöjden på de öppna bänkskåpen är också noggrant planerad så att bänkskivan naturligt kan möta fönsterkarmen. En detalj som kanske ser ut som en självklarhet, men som kräver stor eftertanke och planering.

Genom noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi lyckats bygga en walk in closet som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget.

Vill du ha fler tips och råd? Läs vår populära guide: “Den ultimata guiden för att planera din walk in closet”

Stiligt - Ett badrum med bänkskiva i marmor och en trähylla för Bygga walk in closet.
Stiligt - En klädkammare med träskåp och en spegelbyggd bygga.
Stiligt - Ett vindsovrum med nybyggd klädkammare.

alla bilder från projektet

bilder från ANDRA walk in projekt

I ett vackert herrgårdshus har vi på Stiligt skapat en master suite, som med sitt symmetriska utförande och harmoniska materialval skapar en lugn och avkopplande känsla. Genom att bygga om planlösningen kunde vi skapa en lyxig walk in closet i anslutning till sovrummet. Det lilla badrummet förvandlades till ett exklusivt badrum en suite.
I en arkitektritad 60-talsvilla med storslagen utsikt över Askim fick vi på Stiligt i uppdrag att designa en “master wing” – en utbyggnad med sovrum, walk in closet och badrum.
Om du letar efter en klädkammare som är snygg och har gott om förvaringsmöjligheter är detta det perfekta valet för dig! 
Här har vi det snitsigt och stilfullt på samma gång, ett hem med en enhetlig harmoni. Färg, form och funktionalitet är noga utvalt till det yttersta för att bibehålla den rymd som lägenheten bjuder på.
Här har vi kombinerat exklusiva material av flera de i klädkammaren. Träinredning i valnöt, ön med lådor är inklädd med det finaste italienska lädret, belysningen som är integrerad ligger i bakkant.
Här har vi fått chansen att hjälpa en familj som har en bra yta, men i och med snedtaket kände de att det är svårt att få till maximal förvaring.
Ett av de mest omtalade rummen i många hem är idag hemmets walk in closet. Rummet som ofta blir det lilla extra, där det är ok att satsa på detaljer som övriga hemmet inte har och ett rum många drömmer om att ha
Det svarta tillsammans med den gröngråa väggfärgen skapar en fin kontrast som ger ett modert och lugnt uttryck. Det sluttande taket såg vi som en möjlighet att skapa något unikt.
Vad gör man när barnen flyttar ut och ett helt rum plötsligt finns över? Man låter givetvis Stiligt skapa en fantastisk walk in closet.
Vem vill inte vakna upp till den här utsikten? Garderobsön är elegant placerad, med bänkskiva i Carraramarmor. Den breda ramen runt om lådorna och skåpen är skarvlös vilket ger ett rent och lyxigt intryck