Modernt kök med varma färger.

Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget. 

läs på instagram

Drömmig master suite i klassiskt herrgårdshus

Drömmig master suite i klassiskt herrgårdshus

Stiligt - Ett sovrum med en lyxig klädkammare och en säng.

Lyxig walk in closet

I ett vackert herrgårdshus har vi på Stiligt skapat en master suite, som med sitt symmetriska utförande och harmoniska materialval skapar en lugn och avkopplande känsla. Genom att bygga om planlösningen kunde vi skapa en lyxig walk in closet i anslutning till sovrummet. Det lilla badrummet förvandlades till ett exklusivt badrum en suite.

Vi på Stiligt designar upplevelser, och denna master suite är inget undantag. Kunden önskade något klassiskt och unikt med varma toner. Genom att kombinera klassiska designelement med modern funktionalitet har vi skapat en master suite som utstrålar harmoni och lugn. Sänggavelns runda former, den vitpigmenterade ekets inramning och linjeglaset skapar en varm och feminin känsla. Inbyggda förvaringslösningar tillför både funktion och design. Den väl genomtänkta ljussättningen gör sovrummet ännu vackrare på kvällen.

Specialdesignad sänggavel

Sänggaveln, som är designad och tillverkad av oss på Stiligt, skapar ett unikt och pampigt intryck. Den vitpigmenterade eken och de runda formerna är ett återkommande tema. Sänggaveln är både estetisk och praktisk, den kan användas för att förvara exempelvis morgonrockar, tofflor, böcker och småprylar. I de inbyggda nattduksborden finns stenen Thala grey, som med sina mjuka toner gifter sig med den övriga inredningen. För att skapa ett mer gediget intryck har framkanten på stenen gerats.

Stil: Shaker
NCS: S2005-Y30R
Lucktyp: Lackerad 55mm ramlucka av MDF
Stommar: Klarlackad ekfanér
Grepplösning: Knoppar och push
Speciallösningar: Rundade valv och speglar; sänggavel med runtliggande belysning; linjeglas på glasluckor

Stiligt - Ett lyxigt sovrum med en säng och en stol.

>> Sänggaveln, som är designad och tillverkad av oss på Stiligt, skapar ett unikt och pampigt intryckt <<

Lyxig walk in closet i ek

I anslutning till sovrummet öppnar sig en långsmal och pampig walk in closet. Inramad av samma vitpigmenterade ek och speglar skapas en dynamisk bild i garderoben. De neutrala färgerna runtom gör att den vitpigmenterade eken lyfts fram utan att ta över. En vacker fokuspunkt med välvd ek drar ögats blick längst in i garderoben – det här är en plats för vackra väskor, hattar och föremål. Den dubbelsidiga spegel, med inbyggd förvaring och belysning som ramar in, tillför både stil och funktion.

Alla luckor har samma storlek och även lådorna består av en liten och en stor modell. Av vår erfarenhet är det bra att ha några smålådor, samtidigt ville vi skapa ett symmetriskt intryck. Därför är de översta lådfronterna ihopmonterade och skapar ett visuellt intryck av två lådor trots att det är en bred låda invändigt. På högersidan finns ytterligare ett skåp med överdel i linjeglas och nederdel med luckor. Inne i skåpen hittar vi stommar i ekfanér och lådor med sensorstyrd belysning i klädstången. Den övre raden av klädstänger är neddragbar så att den är åtkomlig utan en pall eller stege.

Stiligt - En kvinna som sitter i en stol i ett lyxigt sovrum.
Stiligt - En lyxig klädkammare med hyllor och en lampa.Stiligt - En lyxig klädkammare med hyllplan.
Drag

Exklusivt badrum en suite

Med en oanvänd dusch och en golvstående toalett kunde vi enkelt förvandla det lilla anslutande badrummet till en lyxig toalett genom att bygga in toaletten och lägga kakel på kakel. Vi skapade platsbyggda möbler och även här använde vi Thala grey som bänkskiva. Den tunisiska stenen matchade perfekt med de mjuka tonerna i resten av inredningen. Det handslagna kaklet på väggarna ger en lyxig och levande känsla. Spegeln innehåller integrerad belysning, vilket gör att badrummet känns både rymligt och organiserat.

Slutresultatet är en oas för vila och avkoppling, där varenda detalj, från den specialdesignade sänggaveln till den lyxiga en suite-toaletten, har utformats med både design och funktion i åtanke. Dag som natt kommer denna drömmiga master suite att inbjuda till tid för återhämtning och avkoppling. Tid för dig.

Stiligt - Ett vitt badrum med lyxig handfat.
Stiligt - Ett badrum med lyxig välvd spegel och ljus.

alla bilder från projektet

bilder från ANDRA walk in projekt

I en arkitektritad 60-talsvilla med storslagen utsikt över Askim fick vi på Stiligt i uppdrag att designa en “master wing” – en utbyggnad med sovrum, walk in closet och badrum.
Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget.
Om du letar efter en klädkammare som är snygg och har gott om förvaringsmöjligheter är detta det perfekta valet för dig! 
Här har vi det snitsigt och stilfullt på samma gång, ett hem med en enhetlig harmoni. Färg, form och funktionalitet är noga utvalt till det yttersta för att bibehålla den rymd som lägenheten bjuder på.
Här har vi kombinerat exklusiva material av flera de i klädkammaren. Träinredning i valnöt, ön med lådor är inklädd med det finaste italienska lädret, belysningen som är integrerad ligger i bakkant.
Här har vi fått chansen att hjälpa en familj som har en bra yta, men i och med snedtaket kände de att det är svårt att få till maximal förvaring.
Ett av de mest omtalade rummen i många hem är idag hemmets walk in closet. Rummet som ofta blir det lilla extra, där det är ok att satsa på detaljer som övriga hemmet inte har och ett rum många drömmer om att ha
Det svarta tillsammans med den gröngråa väggfärgen skapar en fin kontrast som ger ett modert och lugnt uttryck. Det sluttande taket såg vi som en möjlighet att skapa något unikt.
Vad gör man när barnen flyttar ut och ett helt rum plötsligt finns över? Man låter givetvis Stiligt skapa en fantastisk walk in closet.
Vem vill inte vakna upp till den här utsikten? Garderobsön är elegant placerad, med bänkskiva i Carraramarmor. Den breda ramen runt om lådorna och skåpen är skarvlös vilket ger ett rent och lyxigt intryck