walk in closet fenix arizona beige grå spegel mörk ek
De vägghängda valnötshyllorna med gerade kanter och ledbelysning ger rummet en känsla av lätthet.

Walk in closet med ledbelysning i italiensk stil

Varför ska man ha en walk in closet med ledbelysning i ? Belysningen i en walk in closet är viktig för att skapa rätt känsla. Integrerad ledbelysning på utvalda ställen ökar rymden i rummet och förhöjer helhetsintrycket. Här tittar vi närmare på ett projekt som vi på Stiligt har genomfört – där familjen låtit oss ta ut svängarna i både belysning och design. Resultatet är exklusivt och för tankarna till kontinenten.

Design som för tankarna till Italien

En walk in closet blir ofta rummet som har det där lilla extra – där ni väljer att satsa på detaljer som ni kanske saknar i andra rum. Denna exklusiva walk in closet ger en känsla av lyx och elegans – vi hade lika gärna kunnat befinna oss i en exklusiv paradvåning i Milano.

Kombinationen av färger, material och struktur ger denna walk in closet sin unika karaktär. Det mörka trägolvet möter en beige lucka som i det närmaste smälter in i väggen. 

Valet av färger kan göra stor skillnad när det gäller att skapa den önskade känslan i rummet. Att välja ljusa färger kan göra rummet känna mer rymligt och öppet, medan mörkare färger kan ge en mer lyxig och elegant känsla.

Belysningen skapar rätt känsla

Belysningen i en walk in closet är viktig för att skapa rätt känsla. Integrerad ledbelysning på utvalda ställen ökar rymden i rummet och förhöjer helhetsintrycket. Här tittar vi närmare på ett projekt som vi på Stiligt har genomfört – där familjen låtit oss ta ut svängarna i både belysning och design. Resultatet är exklusivt och för tankarna till kontinenten.Men låt dig inte luras av rummets avskalade framtoning – bakom de släta luckorna finns den optimala förvaring som en walk in closet behöver.

Design och funktionell förvaring

En viktig faktor när man designar en walk in-closet är att skapa tillräckligt med förvaringsutrymme. Detta är särskilt viktigt om man har mycket kläder och accessoarer. För att maximera förvaring och  utrymmet samtidigt spm man  behåller en estetiskt tilltalande design är det viktigt att välja rätt lösnigar när det kommer till förvaringslösningar som  hyllor, garderober och lådor.

Integrerad LED belysning spegel walk in closet vägghängda lådor
Spegeln har en integrerad belysning som gör att den nästan svävar på väggen.
glashyllplan mörk ek integrerad led snedtak

En sittbänk är ett måste i en walk in closet – här klädd i eco-läder.

Sittbänk i eco-läder ger exklusiv känsla

En sittbänk är ett måste i en walk in closet, och med rätt design blir den både ett visuellt och praktiskt inslag. I familjens walk in closet är sittbänken klädd i eco-läder – ännu ett material som tillför en exklusiv känsla

Designelement – walk in closet i italiensk stil

Stil: Italiensk continental NCS/Träslag: Arizona beige,  brunpigmenterad ek, RAL 7039
Lucktyp: Slät lucka med Fenix Arizona Beige och Profilerad glaslucka med grått glas
Stommar: Antracit i stängda skåp och träfanér i öppna sektioner
Grepplösning: Push-to-open
Belysning: Integrerad i ramarna på hyllplanen, i spegel samt sensorstyrd i skåpen.
Speciallösningar: Spegel med integrerad belysning; vägghängda lådor med gerade kanter; sittbänk med eco läder; aluminiumprofil lackerad i RAL 7039 färg med grått glas. 

alla bilder från projektet

bilder från ANDRA walk in closet projekt

Om du letar efter en klädkammare som är snygg och har gott om förvaringsmöjligheter är detta det perfekta valet för dig! 
Här har vi det snitsigt och stilfullt på samma gång, ett hem med en enhetlig harmoni. Färg, form och funktionalitet är noga utvalt till det yttersta för att bibehålla den rymd som lägenheten bjuder på.
Här har vi ombinerat exklusiva material av flera de i klädkammaren. Trä inredning i valnöt, ön med lådor är inklädd med det finaste italienska lädret, belysningen som är integrerad ligger i bakkant.
Här har vi fått chansen att hjälpa en familj som har en bra yta, men i och med snedtaket kände de att det är svårt att få till maximal förvaring.
Det svarta tillsammans med den gröngråa väggfärgen skapar en fin kontrast som ger ett modert och lugnt uttryck. Det sluttande taket såg vi som en möjlighet att skapa något unikt.
Vad gör man när barnen flyttar ut och ett helt rum plötsligt finns över? Man låter givetvis Stiligt skapa en fantastisk walk in closet.
Vem vill inte vakna upp till den här utsikten? Garderobsön är elegant placerad, med bänkskiva i Carraramarmor. Den breda ramen runt om lådorna och skåpen är skarvlös vilket ger ett rent och lyxigt intryck