Klädkammare inredning

Klädkammare med mycket förvaring

När du har mycket kläder kan det vara svårt att hitta plats att förvara dem. Denna klädkammaren med mycket förvaring är exempel på hur man snyggt kan förvara alla sina kläder.

Här var önskemålet tydligt från kunden där de ville ha större delen av sina kläder på klädhängare. Fördelen med att hänga byxor, tröjor och t-shirts är att det blir mer överskådligt samtidigt som man slipper stöket i lådan när man ska lyfta ut plagget som ligget i mitten av en hög. Med en takhöjd på 2.4m så kan man som normallång person fortfarande nå en galge som är placerad nära taket. Det blir då perfekt med två stänger och en låda nederst där man kan placera skor. I hörnet har vi byggt en sektion där man kan hänga långa plagg så som klänningar och rockar

Att planera in en klädkammare för förvaring när ni bygger ett hus ger dig möjligheten att förvara alla dina kläder på ett ställe. Det är också ett bra sätt att organisera dina kläder, så du kan hitta dem snabbt när du behöver dem. Du kan välj en walk-in-closet i olika storlekar och med olika förvaringsmöjligheter utefter dina behov.

Alla önskemål är infriade och här finns det plats för både lång och korta hängande kläder, gott om plats i lådor och även öppna hyllor som bryter av och lyfter fram vackra detaljer.

Stil: Modern
NCS: S2002-Y
Lucktyp: Slät
Stommar: Lackerad MDF
Grepplösning: Profil handtag
Belysning: I bakkant med en list framför

Allt är planerat i minsta detalj

Stommarna till walk-in-closeten är tillverkad i varmgrå(NCS: S2002-Y) lackerad MDF och den har släta fronter. Lackerad MDF ger en tålig och elegant finish samtidigt som man har ett stort urval av kulörer. 

I detta projektet så ville kunden matcha golvets kulör för att skapa en mer harmonisk känsla. Ingen slump utan genomtänkt in i minsta detalj. Den öppna konstruktionen ger klädkammaren ett modernt utseende.

Öppna sektioner är den effektivaste förvaringen men den kräver lite mer ordning och reda. Helst  om man vill uppnå en exklusiv känsla. 

Dessutom blir det en perfekt plats för att se dina vackra accessoarer. Kanske en watchwinder, hatt eller ihoprullade slipsar.

Takfönstret ger karaktär till klädkammaren som trots att förvaringen är massiv känns öppen och fräsch.

Klädkammare inredning
walk in closet / Klädkammare takfönster öppen förvaring

alla bilder från projektet

bilder från ANDRA walk in closet projekt

Exempel på walk in closets vi har byggt, i en mängd olika stilar. Bläddra igenom och hitta inspiration till din nya walk in closet.

I ett vackert herrgårdshus har vi på Stiligt skapat en master suite, som med sitt symmetriska utförande och harmoniska materialval skapar en lugn och avkopplande känsla. Genom att bygga om planlösningen kunde vi skapa en lyxig walk in closet i anslutning till sovrummet. Det lilla badrummet förvandlades till ett exklusivt badrum en suite.
I en arkitektritad 60-talsvilla med storslagen utsikt över Askim fick vi på Stiligt i uppdrag att designa en “master wing” – en utbyggnad med sovrum, walk in closet och badrum.
Går det att bygga en walk in closet som är både lyxig och prisvärd? Självklart, säger vi på Stiligt. Med noggrann planering, medvetna materialval och genomtänkt belysningsdesign har vi här lyckats skapa en klädkammare som både är lyxig och praktisk, allt inom ramen för en kostnadseffektiv budget.
Här har vi det snitsigt och stilfullt på samma gång, ett hem med en enhetlig harmoni. Färg, form och funktionalitet är noga utvalt till det yttersta för att bibehålla den rymd som lägenheten bjuder på.
Här har vi kombinerat exklusiva material av flera de i klädkammaren. Träinredning i valnöt, ön med lådor är inklädd med det finaste italienska lädret, belysningen som är integrerad ligger i bakkant.
Här har vi fått chansen att hjälpa en familj som har en bra yta, men i och med snedtaket kände de att det är svårt att få till maximal förvaring.
Ett av de mest omtalade rummen i många hem är idag hemmets walk in closet. Rummet som ofta blir det lilla extra, där det är ok att satsa på detaljer som övriga hemmet inte har och ett rum många drömmer om att ha
Det svarta tillsammans med den gröngråa väggfärgen skapar en fin kontrast som ger ett modert och lugnt uttryck. Det sluttande taket såg vi som en möjlighet att skapa något unikt.
Vad gör man när barnen flyttar ut och ett helt rum plötsligt finns över? Man låter givetvis Stiligt skapa en fantastisk walk in closet.
Vem vill inte vakna upp till den här utsikten? Garderobsön är elegant placerad, med bänkskiva i Carraramarmor. Den breda ramen runt om lådorna och skåpen är skarvlös vilket ger ett rent och lyxigt intryck