Husdrömmar - Skribent Anne Olsson

Husdrömmar - Skribent Anne Olsson

Husdrömmar - Skribent Anne Olsson

Att hedras med frågan om man vill recensera och skriva om ett av sina älsklings-program på TV, “ Husdrömmar”, är som att vakna upp efter en fantastisk dröm och inse att man är vaken och det är på riktigt. Och dessutom få fria händer att ta upp vad som känns extra angeläget för en själv, och en möjlighet att dela med sig till andra, gör det extra exalterande ( förutsatt att någon läser förstås).

Så vem är undertecknad som fått detta ärofulla uppdrag av Stiligts ledning, undrar ni kanske.

Mitt namn är Anne Olsson och är med-författare till Stiligts Färgskola här på hemsidan och brinner verkligen för hus, hem och design sedan liten flicka. Idag 63 år gammal och med en snabb räkning på fingrarna får jag fram, att maken och jag som jag levt ihop 46 år med, och våra pojkar, flyttat 13 ggr under de åren. Vi har totalrenoverat 2 bostadsrätts-lägenheter, ett kedjehus ( som renoverades från golv till tak i 6 år och som vi sålde 2 veckor efter det var klart, återkommer om det om någon undrar varför) byggt ett tvåvåningshus på 180 kvm, samt även ett fritidshus i norra Bohuslän och som byggdes ut till permanentboende med extra 45 kvm ,och som vi flyttat tillbaka till efter att prövat på “lite pensionärsliv” på Algarvekusten i fem år med Atlanten och stranden som utkik. ( Efter 1 ½ år med lockdown var det lättare att ta beslut om återflytt till kallare och kyligare Svedala). Under ca 10 års tid innan Portugal bodde vi i tre olika lägenheter i Göteborgs centrum och hann även pröva på att bo på ett 55-plusboende, puh! Det blev lite svettigt att minnas alla flyttstädningar…men kul med alla olika stilar av hem och design som varierat under åren, allt ifrån furu på 70-talet till att vara tillbaka där igen 2022!?!

Så med detta som bakgrund hoppas jag kunna bidra med tankar och funderingar, ibland lite tips och råd vad det gäller “ Husdrömmar,” men kommer även beröra den mentala och känslomässiga aspekten från husbygge/renovering som faktiskt är en av de “största resorna” (förutom att få barn förstås)man gör. då man bygger sitt hem från grunden, och som deltagarna i programmet så generöst delat med sig av…. skratt och gråt, lycka och sorg, upp och ner….som livet självt.

Som samtalspedagog och coach, som jag arbetat med huvudsakligen under de senaste 25 åren, ligger den mellanmänskliga, mentala aspekten av färdigställande av ett blivande hem, mig speciellt varmt om hjärtat och vill därmed “varna om att jag inte kommer kunna bidra med några tekniska kunskaper”, det har vi våra andra duktiga medarbetare som gör… och gör det bra!

Så väl mött på min spaning och spåning kring “Husdrömmar” – 2022.

Bilder från projekt

Stiligt - En man och kvinna som håller vinglas framför ett hus och firar sin HUSDRÖMMAR.

HUSDRÖMMAR omgång 10  2023

HUSDRÖMMAR omgång 10  2023 -”Tillbakablick från Husdrömmar som fyller 10 år” Jubileumsfest för alla deltagare sedan 10 år tillbaka i tiden med arkitekt Gert Wingårdh och programledare Anne Lundberg, SVT-kollegor som värdpar

Läs mer »
Stiligt - En flygvy över ett hus som rivits nära Drömfabriken i Härnestad.

Drömfabriken i Härnestad del 2 –Husdrömmar 2022

Hur Stort Behöver Rummet Vara För Att Skapa En Walk In Closet Känsla? Allt beror på rummets proportioner, om det finns snedtak samt placering av fönster och dörrar. I denna artikeln har vi tagit med mått och bilder från utförda projekt så ni lättare kan förstå era förutsättningar.

Läs mer »
Husdrommar-tillbaka-i-rutan

Husdrömmar 2022

HUSDRÖMMAR HEM / INSPIRATION / Husdrömmar säsong 9, 2022 – Allt om nya säsongen Om du är ett fan av husdrömmar vill du inte missa

Läs mer »