Grand Designs Sverige

Grand Designs Sverige

Grand designs Sverige

Grand Designs Sverige är ett livsstilsprogram som följer människor som bygger sina drömhem. Varje avsnitt presenteras av den välkände svenske arkitekturkritikern Mark Isitt och varje avsnitt visar en ny familj som designar och bygger sitt drömhus. Grand Designs Sweden visar upp ett brett spektrum av banbrytande arkitektur och design, från minimalistiska miljöhus till slående modernistiska villor. Grand Designs Sverige är inte bara en fascinerande inblick i arkitekturens och designens värld, utan också en hjärtevärmande serie som hyllar den mänskliga andens styrka. Varje avsnitt följer byggprocessens upp- och nedgångar och dokumenterar både triumfer och utmaningar för de inblandade familjerna. Grand Designs Sverige är en inspirerande serie som får dig att drömma om ditt eget perfekta hem.

Grand designs Sverige hade premiär 2020

Grand Designs Sverige hade premiär den 16 november 2020 och blev en omedelbar succé med 870 000 tittare. Varje avsnitt släpps på måndagar på TV4 Play och Cmore och sänds på TV4 klockan 20.00 samma kväll. Avsnitten är 43-44 minuter långa. Både säsong 1 och säsong 2 innehåller 6 avsnitt vardera. Grand Designs Sverige är ett program som du inte vill missa om du vill ha inspiration.

Programledaren Mark Isitt

Mark Isitt är en svensk-brittisk arkitekturkritiker, journalist och författare. Han föddes den 22 mars 1966 i Marstrand, Sverige. Mark har arbetat för Göteborgsposten, Sveriges Radio och SVT. År 2018 vann han Svenska arkitekters kritikerpris.

Varje vecka besöker Mark Isitt en nytt projekt

Varje vecka träffar Mark Isitt en ny familj, ett par eller en enskild person som håller på att bygga ett hus. Han börjar med att besöka dem på byggarbetsplatsen innan något har byggts, och de berättar för honom om sina planer.

Han återvänder till platsen flera gånger under byggtiden för att se hur det går framåt. Ibland besöker han också arkitekten för att få förklara hur han tänkte när han disgnade och ritade huset.

Hur blev slutresultatet

Tittarna får sedan se det färdiga huset i slutet av programmet och får vanligtvis veta om budgeten och tidsplanen har hållits eller inte. TV4 betonar att ingenting i byggprocessen är iscensatt eller regisserat.

Orginalserien Grand designs

Grand Designs Sverige är baserad på den brittiska tv-serien Grand Designs, som hade premiär 1999 och som fortfarande sänds i dag. Programmet följer flera av Storbritanniens mest ambitiösa husbyggnadsprojekt, med Kevin McCloud som värd.