Vik Smar

Vik smartt läs på instagram

Vik smart och lätt – då blir din garderob komplett.

Vik smart och lätt – då blir din garderob komplett.

Dags att vårstäda garderoben? Vi på Stiligt har vid flertal projekt sett att våra kunder med god översikt i garderoben använt sig av den så kallade KonMari-metoden. Detta är något vi fascinerats över och tipsat vidare om det till kunder
vi arbetar med. Låt oss förklara detta vidare.

konMari-metoden

Hur många gånger har du likt oss försökt att dra ur en t-shirt i mitten på klädhögen och rivit med dig resterande i all hast. Att se över sina plagg i kombination med funktion och enkelhet går att förenkla med KonMari-metoden.

Varje plagg har en speciell KonMari-vikning som är skonsam mot plagget samtidigt som den möjliggör för en total överblick över garderoben. Grundprincipen är att varje klädesplagg ska vikas som ett paket och målet med
vikningen är att plaggen ska kunna stå på högkant i byrålådan. Istället för att stapla på höjd, vik med en god översikt och tillgänglighet att ta fram kläderna du tycker om.

Att arbeta ut efter denna metod går det också med hjälp av våra smarta garderobslösningar fördjupa sig i sitt tänk och val utan lådor och förvaring. Vart kan vi placera extra förvaring med hjälp av lådsystem? Kanske inbyggt under sittpallen eller möjligen grundare lådor? Inga idéer eller tankar är för små, att skapa bästa möjliga lösningen för just dig – det är dit vi vill nå.

Japanskan Marie Kondos, ett riktigt organiseringsproffs för att tillägga menar på att man skall begrunda varje enskild ägodel och att du skall fråga dig själv om den ger dig glädje.

Hon använder sig ofta av mindre lådor, boxar och askar för att ge en enkel översikt beroende på vilken typ av föremål du skall sortera.

Just det här med vikningen var någonting som vi tagit till oss. En av grunderna i metoden är som sagt att du ska vika dina plagg och ställa på högkant. Då tar de mindre plats, det ser snyggt ut och du hittar vad du söker lättare.

Hon menar på att det går de mesta kläder att vikas. Plagg får inte veck och skrynklor genom att vikas – om de står på högkant! Vik på rätt sätt så att de blir kompakta och ställ på högkant invid varandra i en låda.

Så gör som vi på Stiligt och våra kunder, börja vik. ´Vik smart och lätt – då blir din garderob komplett.´