Stiligt - Ett rum med träribbor och ekfönster.

Hemmabiorum med träribbor av ek

Många drömmer om en egen hemmabio men få har möjligheten att ha det och lätt blir det ett rum som är svårt att få till. Så varför inte skapa ett rum som du inte vill lämna och där hela känslan lyfts av den otroligt snygga och exklusiva känslan i detta rummet. I detta rum har vi hemmabiorum med träribbor av ek. Träribborna klär in väggen, omsluter bioduken och högtalarna på ett så snyggt sätt så att allt flyter ihop till en enhet.

Hemligheten bakom ett fantastiskt hemmabioutrymme är god akustik. Rummets storlek och de material som används för att bygga det är två viktiga faktorer att ta hänsyn till. Det ger grundförutsättningarna som du måste förhålla dig till. Varje hemmabiorum unikt och det finns inget rätt eller fel. Men i ett hemmabiorum handlar valen av material och design minst lika mycket om hur man på bästa sätt ska dämpa och diffusera ljudet.

Stil: Modern
NCS: Bona Craft olja – Frost
Lucktyp: Träribbor
Stommar: Ekfanér och massiva ekribbor
Grepplösning: Grepplist
Speciallösningar: Infällda högtalarlådor och 2.7m hög dörr till utrymme bakom vägg

>> Hemligheten bakom ett fantastiskt hemmabioutrymme är god akustik. Rummets storlek och de material som används för att bygga det är två viktiga faktorer att ta hänsyn till. <<

Ljud i hemmabiorum

Diffusion är ett begrepp som i ljudsammanhang betyder ungefär “spridning”. En diffusor är en reflekterande yta som inte ger en skarp reflex, utan sprider den återvändande ljudenergin i tiden, så att klangen i rummet ökar utan att färgning och andra bieffekter uppstår.

De metoder du kan arbeta med när det kommer till akustik är diffusering och dämpning. Absorberande ytor tar upp ljudenergin från den infallande vågen. På så sätt dämpas störande och oönskade ljudreflexer bort effektivt. Samtidigt minskas också den totala ljudenergin i rummet, varvid direktljudet får mindre “stöd” och uppfattas som svagare. Gardiner av tjock tyg eller särskilt avsedda ljudabsorbenter kan sättas upp i rummet för att dämpning.

Här har vi jobbat med diffusering och absorbering. Träribborna gör att ljudet sprids. Så förutom att det är vackert så ger det en bra akustik. Sedan finns de både matta och stora soffor som absorberar ljudet från de infällda bang olufsen högtalare

Stiligt - Ett vardagsrum med träväggar och en platt-TV, med ett unikt specialbyggt kök och klädkammare.
Stiligt - En trävägg med eklist.
Stiligt - En närbild av ett trägolv med ekträränder upplysta av ett ljus.

alla bilder från projektet

bilder från ANDRA specialprojekt

Exempel på specialprojekt vi har byggt Bläddra igenom och hitta inspiration .

Drömtvättstugan När man tänker tvättstuga tänker man inte platsbyggt.Men vi vill utmana dig.Det är ett viktigt rum då man gör mycket jobb här.
Ett av de viktigaste rummet i varje hem är badrummet. Det är där vi börjar och avslutar vår dag, och det bör vara en plats för lugn och avkoppling.
För att behålla det minimalistiska utseendet har vi byggt in hela toalett cisternen från Gerberit och kombinerat det med ett skåp ovanför där luckorna går hela vägen upp till tak..
Det rum som oftast är svårast är renovera i ett sekelskifteshus/lägenhet är badrummet. Väldigt lätt blir det rummet som sticker ut och där stilen inte riktigt går att fånga och det vill vi visa att det går att råda bot på.
Låt dig inspireras av detta vardagsrum som har en internationell prägel och för tankarna till en lyxvåning i New York. Den svävande trappan som läckert vandrar längst med väggen för blicken till rummets mittpunkt
En hel vägg med bokhyllor kan ofta skapa en orolig känsla i rummet och det är lätt att de vackra böckern inte kommer till sin rätt. Men med en platsbyggd bokhylla som den vi fått chansen att skapa till vår kund blir den istället en naturlig del av den moderna inredningen
Badrum är kanske inte det du tänker på när du tänker platsbyggt? Men för oss är det precis lika naturligt att välja en platsbyggd lösning i ett badrum som i alla andra rum. Varför inte ta ut svängarna och låta oss skapa ett platsbyggt badrumsskåp som blir lika mycket ett konstverk som funktion?
Många har ingen aning om vad det där utrymmet under trappan ska fylla för funktion, så varför inte låta oss skapa en unik vinförvaring efter just dina behov.
Linus sökte man ett minimalistiskt formspråk inne i villa Fernström för att matcha med utsidan. Här ville man ha en nästan sömlös övergång från hall och kök, in i vardagsrummet och sedan ut på den stora terrassen. Linus valde att vända sig till Stiligt för att hjälpa honom att att designa och bygga hans drömkök samt all förvaring inne i huset.
Med sina gerade kanter ger byrån ett minimalistiskt uttryck och smälter in i sin omgivning. Vi vill såklart att fler ska kunna ha denna fantastiska möbel i sina hem och detta är vår första produkt som man kan måttbeställa i olika bredd, höjd, djup och kulörer.
Mörkbrunbetsad ek tillsammans med den varma bakgrundsbelysningen skapar det en mystisk och exklusiv känsla. Rummet är även tempererat med ett kylaggregat som vi byggt in med panel.
“Planning makes perfect” är ett uttryck som genomsyrar detta projekt. Att medvetet dela av badrummet skapar en spakänsla. I duschen är blandaren från tapwell infälld och väggnära brunnen precis som väggplattorna går från sida till sida
En innovation som grundade sig i begränsat djup samtidigt som alla flaskor skulle belysas. Resultatet blev vår senaste produkt med snedställda buteljpaneler av svartbetsad ek och integrerad belysning
Att verkligen ta vara på och utveckla den befintliga känslan i en bostad skapar harmoni och ger ett starkt helhetsintryck. Här har vi arbetat med kulören i knopparna och naturkänslan i ekskivan. Varmt, välkomnande och med hemkänsla.
En vacker kommod kan lyfta ett mediokert badrum till nya höjder. Tillåts vi, som i detta fall, designa ett helt badrum från golv till tak är den enda begränsningen vår fantasi.