Villa Fernström och husdrömmar

Det fantastiska projekt Villa Fernström och  husdrömmar var ett av alla fantstiska projekt som vi genomfört under året

Villa Fernström

Villa Fernström - utsikt schucko glasdörrar skjutdörrar fönsterparti platsbyggt bokhylla rumsavdelare

Villa Fernström och husdrömmar

Har du sett husdrömmar? Programmet är ett  Linus Fernström sökte ett minimalistikt formspråk i huset Villa Fernström byggde vi platsbyggda kök och garderober.  Många designelement som utformat huset återfinner man i köket. Precis som innerdörrar och fönsterpartier går luckorna från golv till tak och döljer en och annan överraskning. Väggmonterade bänkskåpen svävar. Materialvalen har hållits till ett minimum vilket förstärker de fina detaljerna och fantastiska utsikten.

I den öppna planlösningen ska köket vara en del av helheten och designen ska föra tankarna mer till en möbel än kastruller och bestick. Utan att kompromissa på det praktiska.

Bakom den minimalistiska högskåpsväggen döljer sig ett walk in skafferi, frys, kyl och som krona på verket en ”coffe bar” i ek med Hawa pocket dörrar som skjuts in i sidorna av skåpet. Belysningen som är infälld i bakkant av hyllorna belyser den brons-tonade spegeln och ger ett vackert sken kvällstid.

Mönsterpassningen av eken är en fin detalj som även återkommer på de vägghängda skåpens lådor. Här är det hantverk på högsta nivå med fasade hören och lådfronter. Bänkskivan av Fenix (Arizona beige), som är samma material som luckorna, fortsätter ner på sidorna, under köket och ramar in helheten. Du kan se fler bilder från Villa Fernström på instagram. Vill du se andra kök vi har gjort kan du se våra kök på våran kökssida.

PLATSBYGGDA GARDEROBLÖSNINGAR

För att uppnå en minimalistisk stil så ville Linus Fernström ha en enda släta luckor från golv till tak. Takhöjden är 2.8m. Vi har även gerat lucksidorna med täcksidan för att skapa ett ännu mer minimalistisk utseende. Det är även push-to-open för att slippa handtag.

Ytskiktet är laminat, från Swiss Krono – One world, som är kostnadseffektivt och tåligt. Lämpar sig därmed extra bra i barnrum. Varför inte välja en blå eller rosa garderob? I rätt miljöer så upplever vi inte någon större visuell skillnad mot en lackerad yta kontra laminerad.

För att slippa skada dörrar och golv på grund av leksaker valde kunden en 10cm sockel på barnrumsgarderoberna. Men i “Master bedroom” går luckan hela vägen där vi räknade bort 20mm för heltäckningsmattans tjocklek.

BADRUMMET

För att behålla det minimalistiska utseendet har vi byggt in hela toalett cisternen från Gerberit och kombinerat det med ett skåp ovanför där luckorna går hela vägen upp till tak. Ytterhörnena är gerade 45 grader på täcksidor och luckor för att ge ett skarvfritt, minimalistiskt, utseende. Ett smart sätt att maximera utrymmet. Kulören är NCS S0500-N i halvblank finish.