Värdehöjande renovering

Vad ska man satsa på när det kommer till en värdehöjande renovering?

Värdehöjande renovering

Stiligt - Ett litet kök med kylskåp, förstärkt med ett handfat.

Värdehöjande renovering i praktiken

Att köpa och sälja ett hus eller bostadsrätt är för de flesta den enskilt största investeringen man gör i sitt liv. Med vår förståelse för bostadsmarknaden så kan vi hjälpa er att få bästa förutsättningar vid en försäljning. Detta kan innebära allt från enkla ytskikts-renoveringar till förändring av planlösning. Vad är då värdehöjande renovering i praktiken?

Viktigt med helheten vid värdehöjande renovering

Det finns flertalet faktorer som har betydelse när man investerar i sin bostad för att maximera värdet inför en eventuell försäljning. Detta kräver en förståelse för vilken typ av kundkrets man riktar sig till samt deras förväntningar. Att totalrenovera ett kök för stora pengar i ett område där lägenheterna går för till exempel 2 miljoner blir inte lönsamt. Det samma gäller om du gör en enklare budgetrenovering när du ska sälja i ett område där köparna förväntar sig hög standard. Inte allt för sällan så är det svårt att separera vad man själv tycker om mot vad som faktiskt maximerar värdet. 

Vardagsrum kök öppen planlösning
Stiligt - Ett kök med matbord, som genomgår en renovering för att öka dess värde.

De flesta har nog varit på en visning där man har fått ett väldigt gott intryck och känsla utan att detaljerna eller finishen är något speciellt. Men där helheten skapar en god känsla och harmoni. Detta är en av nycklarna och kräver en förståelse för hur man skapar en helhet. Att köpa två saker som var för sig är vackra betyder inte att de passar ihop. Tänk på helheten.

Tapeter ett klassisk exempel

Värdehöjande renovering och tapeter

Tapeter är ett klassiskt exempel på där det svårt . Ett tips! Skippa tapeterna när du renoverar för att sälja.

Väggfärg. NCS S1000-N är i många lägen ett bättre val än brutna vita färger. Flügger har en färg som heter “Modevit”, vilken är en färg som passar ihop med det mesta. 

I modernare lägenheter är det bästa valet att undvika tapeter.

Tänk på belysningen

Värdehöjande renovering och belysning

Något som förvånansvärt nog överses är belysning. Detta är i vår mening något som särskiljer en bra renovering. Det bästa är att ha utspridda ljuspunkter runtom rummet. Vilket gör att ett rum kan kännas ljust utan att vara bländande. Samtidigt som man kan ha mer dekorativ belysning. Ett råd som vi ofta ger är att sätta en starkare glödlampa i badrummet om man har möjlighet. Inför en försäljning bör man se över alla takarmaturer om något rum känns lite dunkelt.

Se till att ha flera ljuspunkter för att skapa en atmosfär.

Ett råd som vi ofta ger är att sätta en starkare glödlampa i badrummet om man har möjlighet. Inför en försäljning bör man se över alla takarmaturer om något rum känns lite dunkelt.

Glasvägg på toaletten

Stiligt - Ett badrum med duschdörr i glas för en värdehöjande renovering.

På tal om toaletten. Sätt glasvägg istället för draperi om det går.
En fin takdusch gör mycket i ett nytt badrum. Exempelvis Hansgrohe Raindance som är snygg, ligger bra i pris och otroligt skön att duscha i.
Hör av dig till oss för fler tips och hur vi kan höja värdet på din bostad.

Search
Kategorier
OFFERTFÖRFÅGAN