Platsbyggda garderober

Husdrömmar på SVT

Husdrömmar på SVT

Stiligt Design med i Husdrömmar på SVT

I dag är Stiligt Design med på Sveriges Television. Programmet som är Husdrömmar och är det sjunde avsnittet för säsongen. Programmet handlar om Linus Fernström som jobbtränar hos oss.  Det är Linus eget hem och projekt som man får följa. Om är intresserad hur det ser ut så kan man följa projektet på instagram och där kalla projektet Villa Fernström.

Ett hus som är inspirerat av case study husen i Los Angeles och då speciellt Stahl huset men också av Dunalley huset i Tasmanien. Precis som Stahls hus kommer kommer ha ett tre meter långt taköverhäng som kommer vara helt svävande ut mot havet. Tomten ligger utanför Stenungsund med en fantastisk utsikt ut över Hakefjorden.

Huset är utformat så att alla rum kan få utsikt mot havet. Solen når fram till uteplatsen lagom till eftermiddagen. 

I programmet så får man se byggets gång men, även hur börjar Linus arbetsträna hos oss.  Här får man även se en platsbyggd förvaring som han har varit med och ritat.

 

Så här ser garderoben ut i verkligheten.

I juni 2020 börjar huset ta form. Det var då vi på stiligt Design kommer in och börjar bygga de lösningar som vi tillsammanms har ritat med Linus Fernström. Vi man se det färdiga resultatet på projektet kan man gå in på våran sida om Villa Fernström.

Tiden för inflyttning var egentligen planerad till november 2020, men man är tvungen att flytta fram inflytten.

Istället så är det dags att installera el och husets smarta funktioner. Allt ska kunna styras från telefonen; alltifrån belysning, värme och ventilation till att starta kaffekokaren på morgonen.

I början av mars 2021 gör Svt och Gert sitt sista besök hos Linus med familj och då står huset klart.

Gert Wingårdh avslutar med att ge Linus ett ritblock, en måttstock och pennor. Han tycker att Linus ska satsa på en karriär som arkitekt och önskar honom lycka till.